Hoe U De Complete Set Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Complete Set Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Hoe U De Complete Set Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Complete Set Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Complete Set Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Video: De broncode van je website bekijken in je browser bekijken | leerzaam 2024, Mei
Anonim

Meestal stemt de koper bij de aankoop van een desktopcomputer in een winkel in met de beheerder van de verpakking en ontvangt hij samen met het geassembleerde apparaat een aankoopbewijs. Dit document vermeldt de onderdelen waaruit het apparaat is samengesteld. Als u geen kassabon hebt, kunt u zonder deze de complete set van uw computer te weten komen zonder deze te demonteren.

Hoe u de complete set van uw computer kunt achterhalen
Hoe u de complete set van uw computer kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Selecteer voor installatie in het systeem een speciaal programma dat is ontworpen om informatie te verzamelen en de bedrijfsmodi van computerhardware te regelen. Het besturingssysteem heeft ook ingebouwde componenten die informatie kunnen geven over de configuratie, maar elk van deze hulpprogramma's heeft een vrij beperkte specialisatie - u moet een aanzienlijk aantal systeemtoepassingen starten en bekijken en vervolgens alle verzamelde informatie samenbrengen. Gespecialiseerde applicatieprogramma's doen dit voor u en vullen de verzamelde informatie aan met gegevens uit uw eigen metingen van de parameters van computercomponenten.

Stap 2

Download en installeer bijvoorbeeld de Aida-app (https://aida64.com). Eerdere versies van dit programma werden zeer populair onder de naam Everest, en tegenwoordig kan Aida meer dan 120.000 apparaten identificeren die op computers zijn geïnstalleerd. Na het downloaden, installeren en starten van de applicatie, ziet u een eenvoudige interface die lijkt op het standaard Windows Verkenner-venster. In het linkerframe zijn er echter in plaats van mappen vervolgkeuzemenu's van het programmamenu.

Stap 3

Selecteer de sectie "Moederbord" in het menu en klik op de subsectie met dezelfde naam. Het rechterframe van deze informatiepagina bevat de volledige naam van het moederbord, het identificatienummer, informatie over het type bus, de optimale en daadwerkelijk gebruikte frequentie, bordafmetingen, ingebouwde apparaten, uitbreidingsslots, enz. Daarnaast vindt u hier links naar de downloadpagina's voor stuurprogramma's en BIOS-updates voor dit bord, evenals naar de technische ondersteuning en downloadpagina's van fabrikantupdates.

Stap 4

Op dezelfde manier kunt u vergelijkbare informatie krijgen in andere secties van het toepassingsmenu met betrekking tot de videokaarten die in de computer zijn geïnstalleerd, netwerkapparaten, harde schijven, andere opslag- en leesapparaten, aangesloten externe randapparatuur, enz.

Aanbevolen: