Hoe Maak Je Ondertitels Srt

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Ondertitels Srt
Hoe Maak Je Ondertitels Srt

Video: Hoe Maak Je Ondertitels Srt

Video: Hoe Maak Je Ondertitels Srt
Video: SRT bestand maken [TIP! voor ondertiteling van je video] 2024, April
Anonim

Ondertitels zijn een klein bestand met tekst en timing - het tijdstip waarop titels op het scherm verschijnen en vervagen. Het srt-formaat is het eenvoudigste en meest voorkomende. Er kunnen ondertitels worden gemaakt voor een door uzelf gemaakte videoclip, voor een film in een vreemde taal, enz.

Hoe maak je ondertitels srt
Hoe maak je ondertitels srt

Noodzakelijk

  • - computer
  • - DivXLand Media Ondertitelprogramma
  • - video bestand

instructies:

Stap 1

Download en installeer de gratis ondertitelingssoftware DivXLand Media Subtitler. Start het op. Open het gewenste videobestand: Bestand - Video openen. Aan de rechterkant zie je een venster met een videospeler. Nieuwe ondertitels maken: Bestand - Nieuwe ondertitel. De tekst die u invoert, wordt weergegeven aan de linkerkant van het programmavenster.

Stap 2

Klik op Afspelen in de speler en wacht tot de zin is afgelopen, stop het afspelen en schrijf de ondertiteltekst op in het kleine vak linksonder. Om het volgende bijschrift toe te voegen, klikt u op Bewerken - Bijschrift toevoegen - Onder huidige. Het is beter om veel regels tegelijk te maken en er vervolgens tekst in in te voeren (nadat u de bijbehorende regel met de muis hebt geselecteerd). Wanneer alle benodigde tekst is opgenomen, gaat u verder met het overlappen van ondertitels en maakt u een timing

Stap 3

Gebruik desgewenst de modus Houd ingedrukt, vink hiervoor het vakje ernaast aan. Terwijl de video wordt afgespeeld, houdt u de knop Toepassen onderaan ingedrukt, wanneer de gewenste zin is uitgesproken, laat u de knop los. De gemarkeerde ondertitelregel blijft op het scherm staan zolang de zin wordt uitgesproken - voor elke titel wordt het tijdstip van verschijnen op het scherm vastgelegd. Druk nogmaals op Afspelen en ga door met dezelfde reeks acties.

Stap 4

Als dit handiger voor u is, gebruikt u de handmatige modus. Om ermee te werken zijn de knoppen Start, Next en End voorzien. Druk op Start en de ondertitel verschijnt op het scherm. Wanneer een nieuwe gesproken zin begint, drukt u op Volgende om de volgende regel weer te geven. Als er een pauze is tussen de zinnen, klikt u op Einde en wacht u tot de spraak weer klinkt, en zet u vervolgens de Start-knop weer aan.

Stap 5

Gebruik de modus Alleen voorbeeld om een videoclip samen met ondertitels af te spelen en het resultaat van uw werk te controleren.

Stap 6

Sla het ondertitelbestand op uw computer op: Bestand - Opslaan als. Selecteer ondertiteltype - srt en druk op OK. Selecteer de bestandsnaam, deze moet hetzelfde zijn als de naam van het filmbestand en zich in dezelfde map bevinden. Als het videobestand bijvoorbeeld Movie.avi heet, noem dan het ondertitelbestand Movie.srt. Sparen.

Aanbevolen: