Een Laptopschijf Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Laptopschijf Aansluiten
Een Laptopschijf Aansluiten

Video: Een Laptopschijf Aansluiten

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Een SSD inbouwen in uw laptop. Paradigit laat het zien. 2023, Februari
Anonim

Veel gebruikers hebben nu zowel een thuis-pc als een laptop. Elk van deze computers wordt voor zijn eigen doeleinden gebruikt. Ze vullen elkaar niet alleen in functionaliteit aan, maar sommige laptopcomponenten kunnen ook worden gebruikt voor een stationaire pc. Als u bijvoorbeeld een kapotte schijf op uw thuis-pc heeft, kunt u een laptopschijf nemen en deze een tijdje op een stationaire computer aansluiten.

Een laptopschijf aansluiten
Een laptopschijf aansluiten

Het is nodig

  • - Een computer;
  • - laptopschijf.

instructies:

Stap 1

De meeste laptopschijven worden aangesloten via een standaard SATA-connector. Dienovereenkomstig moet het moederbord van de desktopcomputer waarop u de schijf van de laptop aansluit, deze connector hebben. De meeste moderne moederborden hebben zeker een SATA-interface. Maar als u lange tijd een computer hebt gekocht, moet u ervoor zorgen dat deze een SATA-interface heeft voordat u verbinding gaat maken. Dit kan worden gedaan door te kijken naar de technische documentatie van het moederbord.

Stap 2

Als het bord niet over zo'n interface beschikt, betekent dit niet dat je de schijf niet op de computer kunt aansluiten. U hoeft alleen een SATA USB-adapter aan te schaffen.

Stap 3

Verwijder de kap van de systeemeenheid. Zoek de SATA-interface op het moederbord. Sluit het ene uiteinde van de SATA-kabel aan op deze interface. De laptopschijf is te klein om in compartiment 5, 25 op de computerbehuizing te passen. Plaats deze in compartiment 3, 25. Als u de schijf voor een lange tijd niet gaat gebruiken, kunt u deze eenvoudig in de buurt van de computerkast plaatsen. Sluit nu het andere uiteinde van de SATA-kabel aan op de schijf en sluit deze vervolgens aan op de voeding. Zoek hiervoor de SATA-kabel op de voeding.

Stap 4

Als u een adapter gebruikt, sluit deze dan aan op een USB-poort van uw computer. Gebruik daarna een SATA-kabel om de schijf met de adapter te verbinden. Als de lengte van het adaptersnoer kort is, kunt u de schijf niet in de computerbehuizing plaatsen. In dit geval moet u het naast de systeemeenheid plaatsen. Vergeet ook niet de stroom aan te sluiten. Het nadeel van deze methode is dat u het deksel van de systeemeenheid niet kunt sluiten. Wees dus uiterst voorzichtig.

Stap 5

Start de computer nadat u de schijf hebt aangesloten. Als u de schijf hebt aangesloten met een adapter, zal het systeem na het opstarten van de computer het apparaat automatisch detecteren en het systeemstuurprogramma installeren. De optische drive is dan klaar voor gebruik.

Populair per onderwerp