Hoe Het Ip-adres Van Windows 7 Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Ip-adres Van Windows 7 Te Wijzigen
Hoe Het Ip-adres Van Windows 7 Te Wijzigen

Video: Hoe Het Ip-adres Van Windows 7 Te Wijzigen

Video: Hoe Het Ip-adres Van Windows 7 Te Wijzigen
Video: Как прописать ip адрес в windows 7 2024, Mei
Anonim

De meeste thuisnetwerken gebruiken DHCP, dat verantwoordelijk is voor het beheer van IP-adressen. Een router of het besturingssysteem zelf op een computer vereist vaak geen tussenkomst van de gebruiker. Soms moet u uw IP-adres echter handmatig wijzigen in Windows 7.

Logo
Logo

Noodzakelijk

  • - toegangswachtwoord en login om het instellingenmenu van de router te openen;
  • - Windows 7-beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Open het Configuratiescherm en open vervolgens het tabblad "Netwerk en internet", ga naar het menu "Netwerkcentrum". Selecteer vervolgens de optie "Adapterinstellingen wijzigen" in de linkerkolom. Klik daarna met de rechtermuisknop op het pictogram van de netwerkadapter en selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 2

Klik op het tabblad LAN-verbinding in de rechterkolom en selecteer Eigenschappen. Markeer "IPv4" in het venster dat wordt geopend en selecteer onderaan "Eigenschappen". Hierdoor wordt de tabel met IP-adresinstellingen geopend. Deze methode is geschikt voor de meeste computers, aangezien DHCP standaard is ingeschakeld.

Algemeen overzicht van het menu
Algemeen overzicht van het menu

Stap 3

Het enige dat u hier hoeft te doen, is uw bestaande IP-adres wijzigen in het gewenste IP-adres. Klik hiervoor op de knop "Gebruik het volgende IP-adres" en vul het adres, het subnetmasker en de standaardgateway in. Vervolgens kunt u kiezen of u handmatig een DNS-server wilt toewijzen of niet.

Stap 4

Nadat u alle vensters hebt gesloten door op "OK" te klikken, moet het systeem handmatig het IP-adres van uw keuze toewijzen. Tegelijkertijd kan de netwerkverbinding enkele seconden worden verbroken. Dan moet het weer herstellen. Als dit niet het geval is, controleert u het IP-adres dat u hebt gekozen om er zeker van te zijn dat het correct is.

Stap 5

Als je via een router met internet bent verbonden, heb je voor elk apparaat meerdere IP-adressen. Zorg ervoor dat u het gewenste IP-adres wijzigt. U moet kiezen uit de voorgestelde adressen, anders valt de netwerkverbinding weg. Om het IP-adres via de router te wijzigen, moet je eerst naar de instellingen van dit apparaat gaan. Hiervoor heeft u een wachtwoord en login nodig. Wanneer u bij het apparaatinstellingenmenu komt, gaat u naar het tabblad Netwerkinstellingen en wijzigt u het IP-adres door een nieuw adres te kiezen in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: