Hoe Een Schroef Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schroef Te Repareren?
Hoe Een Schroef Te Repareren?

Video: Hoe Een Schroef Te Repareren?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: NKC TV - Slim gefikst: schroefgaten repareren 2023, Januari-
Anonim

Thuis zal het gewoon niet mogelijk zijn om de harde schijf zelf te repareren in geval van een ernstige storing, omdat u niet over de benodigde apparatuur beschikt. Als het gaat om het defect raken van het elektronicabord, kunt u proberen het zelf te repareren. Hoe je dit doet, lees verder.

Hoe een schroef te repareren?
Hoe een schroef te repareren?

Het is nodig

  • - tester;
  • - oscilloscoop;
  • - werkende harde schijf.

instructies:

Stap 1

Sluit de harde schijf aan op een aparte voedingseenheid en voer de eerste diagnose uit. Wanneer u de stroom ongeveer zeven seconden inschakelt, hoort u een geluid dat kenmerkend is voor het afwikkelen van het spindelapparaat, waarna een klik moet volgen, wat aangeeft dat de kop uit de parkeerplaats beweegt. Daarna zou u een karakteristiek knettergeluid moeten horen, wat u zal vertellen dat het herkalibratieproces momenteel aan de gang is.

Stap 2

Luister. Als u met tussenpozen kloppen hoort wanneer u de harde schijf inschakelt, betekent dit dat de schijf geen informatie van het oppervlak van de schijven kan lezen. Dus je moet de schroef repareren. Dergelijk kloppen kan worden veroorzaakt door fouten in de HDA of een soort storing in de elektronicakaart.

Stap 3

Om een ​​schroef te repareren, installeert u een werkende elektronicakaart op de schroef van hetzelfde model harde schijf die dezelfde firmwareversie gebruikt. Als als gevolg van deze acties het kloppen stopte, maar de harde schijf niet werkte, blijf dan zoeken naar een storing. Het kan in de HDA-schakelaar zijn.

Stap 4

Controleer hoe goed het spindelmotorbesturings-IC is gesoldeerd. Soldeer deze indien nodig opnieuw. Er kan een zodanige situatie zijn dat als gevolg van langdurige oververhitting deze microschakeling faalde. In dit geval, om de harde schijf te repareren, vervangt u deze door een bruikbare. Soms kan tijdens een dergelijke controle ook de voedingseenheid uitvallen. Dit geeft aan dat er een storing is opgetreden in de beschermende diode van het 12-volt circuit op de harde schijf.

Stap 5

Ring dit circuit met een tester. U kunt de diode verwijderen en de harde schijf opnieuw gebruiken, maar in dit geval kan de betrouwbare werking niet worden gegarandeerd. Vervang de diode door een nieuwe. Allereerst, probeer bij het repareren van een schroef thuis het niet erger te maken dan het was. Als u niet zeker bent van uw eigen kunnen, is het beter om de schroef onmiddellijk naar een servicecentrum te brengen.

Populair per onderwerp