Hoe De Instellingen Van De Ati Radeon-videokaart In Te Voeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Instellingen Van De Ati Radeon-videokaart In Te Voeren?
Hoe De Instellingen Van De Ati Radeon-videokaart In Te Voeren?

Video: Hoe De Instellingen Van De Ati Radeon-videokaart In Te Voeren?

Video: Hoe De Instellingen Van De Ati Radeon-videokaart In Te Voeren?
Video: How to switch from intel hd graphics to dedicated AMD or Nvidia graphics card 2024, Mei
Anonim

AMD ATI Radeon familie grafische kaarten hebben hun eigen software - Catalyst Control Center, waarmee gebruikers verschillende parameters kunnen configureren.

Hoe de instellingen van de ati radeon-videokaart in te voeren?
Hoe de instellingen van de ati radeon-videokaart in te voeren?

Moderne videokaarten hebben speciale software, waardoor je ze naar hartenlust kunt aanpassen. De meeste van deze programma's worden automatisch geïnstalleerd, samen met stuurprogramma's, en laptops met meerdere videokaarten hebben ook software waarmee u tussen videokaarten kunt schakelen. Deze mogelijkheid om de parameters van de videokaart aan uw behoeften aan te passen, stelt u in staat uw computer beter te optimaliseren, bijvoorbeeld voor games of toepassingen die rechtstreeks met grafische afbeeldingen werken.

Catalyst Control Center

De videokaarten van de AMD ATI Radeon-familie hebben hun eigen software, waardoor u de videokaart naar uw eigen behoeften kunt configureren - Catalyst Control Center. Er moet een belangrijke nuance worden opgemerkt, namelijk dat alleen eigenaren van AMD ATI Radeon-videokaarten het Catalyst Control Center kunnen gebruiken, en deze software is niet bedoeld voor modellen van andere videokaarten.

Met behulp van het Catalyst Control Center kan de gebruiker van een pc het niveau van anti-aliasing aanpassen, de mate van anisotrope filtering van texturen, de hoeveelheid grafisch geheugen instellen en vele andere instellingen wijzigen die op de een of andere manier verband houden met de grafische kern van het systeem. Werken met de instellingen van de videokaart is vrij eenvoudig, aangezien de programma-interface vrij duidelijk is. Door de parameters van de videokaart aan te passen, kunt u systeembronnen besparen en ze precies gebruiken voor de doeleinden die nodig zijn.

De instellingen van videokaarten van de AMD ATI Radeon-familie invoeren

Om dit programma te openen, kunt u met de rechtermuisknop op het bureaublad klikken en in het contextmenu dat verschijnt, het Catalyst Control Center zelf selecteren. Na het klikken wordt het instellingenvenster van de videokaart zelf geopend, waar de gebruiker zijn eigen waarden kan instellen en opslaan.

Natuurlijk is deze methode verre van de laatste. U kunt het Catalyst Control Center openen via het Start-paneel. Ga hiervoor naar dit menu, selecteer "Alle programma's" en zoek het Catalyst Control Center in de lijst. Wanneer u vervolgens op de snelkoppeling van het programma klikt, wordt het bijbehorende venster met de instellingen geopend.

Het is vrij eenvoudig en eenvoudig om met dit programma te werken. Bovendien kunnen eigenaren van verschillende videokaarten met zijn hulp ertussen schakelen (op sommige laptopmodellen). Om over te schakelen, moet u naar het Catalyst Control Center gaan en daar, in het veld "Huidige actieve grafische processor", moet u overschakelen naar een krachtige videodriver. Dynamisch schakelen tussen grafische kaarten verlengt de levensduur van de batterij van uw laptop.

Aanbevolen: