Hoe U Het Stroomverbruik Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Stroomverbruik Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Hoe U Het Stroomverbruik Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Stroomverbruik Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Stroomverbruik Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Video: How to check that how much power your computer is using 2024, Mei
Anonim

Het totale stroomverbruik van een computer is de elektrische energie die al zijn apparaten van stroom voorziet. Je moet het weten om de juiste voeding te kiezen. Nou, het is ook leuk om te zien wat een constant-aan-computer een gezinsbudget kost.

Hoe u het stroomverbruik van uw computer kunt achterhalen
Hoe u het stroomverbruik van uw computer kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Het stroomverbruik van elk apparaat kan worden gevonden door te kijken naar de kenmerken op de website van de fabrikant.

Een van de belangrijkste verbruikers van elektriciteit in de systeemeenheid is de processor. Het stroomverbruik varieert van 45 W (Core 2 DUO E6300) tot 135 W (Pentium 640). Opgemerkt moet worden dat overklokken dit cijfer met ongeveer 25% verhoogt voor elke 10% overklokken.

Stap 2

Het moederbord kan tussen de 15 en 30 watt trekken. Kijk in "Apparaatbeheer" welke geïntegreerde apparaten zich op het moederbord van uw computer bevinden: geluidskaarten, RAID-apparaten, netwerkadapters. Ze verhogen allemaal het stroomverbruik.

Stap 3

De videokaart heeft tussen de 50 en 130 watt nodig. Deze indicator hangt volledig af van de kenmerken van de videoadapter en van de modus waarin deze werkt. Extra voeding verhoogt het stroomverbruik met bijna 2 keer. Zware bedrijfsmodi - 3D-graphics, hoge schermresolutie, werken met krachtige grafische editors - leiden ook tot een toename van het stroomverbruik. Houd bij het berekenen rekening met de bedrijfsmodus van de videoadapter.

Stap 4

Het vermogen dat een harde schijf nodig heeft, hangt vooral af van de staat ervan. Piekbelastingen zijn bij het opstarten, wanneer de diagnose van de harde schijf wordt gestart, bij het zoeken naar bestanden wanneer de koppen over het oppervlak van magnetische media bewegen en bij het kopiëren van grote hoeveelheden informatie. Gemiddeld is dit 15-60 watt. Overweeg welke acties u het vaakst uitvoert op uw computer.

Stap 5

Optische schijfstations verbruiken tussen de 10 en 25 watt. De meeste energie wordt verbruikt bij hoge schrijfsnelheden, evenals bij het lezen van schijven van lage kwaliteit, wanneer hun rotatiesnelheid voortdurend verandert. Combines - apparaten die cd's kunnen opnemen en dvd's kunnen lezen - verbruiken veel stroom.

Stap 6

Het stroomverbruik van de geluidskaart is afhankelijk van de klasse. Hoe hoger de geluidskwaliteit, hoe meer vermogen er nodig is om het te reproduceren. De gemiddelde geluidskaart heeft 5 tot 10 watt nodig. Bezoek de website van de fabrikant om het stroomverbruik van uw geluidskaart te weten te komen.

Stap 7

Koelventilatoren hebben 1-2 watt nodig. Aangezien er in een moderne systeemeenheid in de regel ten minste twee zijn, vermenigvuldigt u het gemiddelde vermogen met het aantal ventilatoren om hun totale vermogen te berekenen.

Stap 8

U kunt het stroomverbruik van uw computer achterhalen met online rekenmachines. Ga naar de site en voer de apparaatgegevens in de daarvoor bestemde vakken in. Het programma berekent het energieverbruik van elk onderdeel en het hele systeem als geheel.

Aanbevolen: