Hoe U Het Systeem Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U Het Systeem Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Hoe U Het Systeem Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Systeem Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U Het Systeem Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

Elk Windows-besturingssysteem is in de loop der jaren uitgebracht en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Met de release van elke nieuwe editie breiden de mogelijkheden zich uit en wordt het beheer steeds eenvoudiger en handiger. Het is heel eenvoudig om de systeemversie op uw computer te achterhalen.

Hoe u het systeem van uw computer kunt achterhalen
Hoe u het systeem van uw computer kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Op computers met Windows Vista / Windows 7 moet u eerst naar de systeemmap "Deze computer" gaan. Het kan als snelkoppeling op het bureaublad worden geplaatst. Dubbelklik met de linkermuisknop op de snelkoppeling om de map te openen.

Stap 2

Als de map "Deze computer" niet op het bureaublad staat, is deze waarschijnlijk vastgemaakt aan Start. Druk op de "Start"-knop onderaan het scherm en zoek "Mijn Computer" in de rechterkolom. Meestal bevindt dit item zich tussen de documenten en het bedieningspaneel.

Stap 3

Nadat u de systeemmap "Deze computer" hebt ingevoerd, klikt u met de rechtermuisknop op de lege ruimte van de map. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het laatste item, dat "Eigenschappen" wordt genoemd - klik er eenmaal op met de linkermuisknop.

Stap 4

U ziet een systeemvenster met de naam "Bekijk basisinformatie over uw computer". De sectie Windows Edition vermeldt de Windows-versie en het type (bijvoorbeeld Windows 7 Home Premium of Windows Vista Ultimate). Hieronder, in de regel "Systeemtype", ziet u de bitheid van het besturingssysteem: 32 of 64 bits.

Stap 5

Als uw computer Windows XP of een versie van het Microsoft-besturingssysteem onder uitgevers (Windows ME, Windows 98, enz.) gebruikt, gaat u naar "Start" en zoekt u het item "Uitvoeren". In verschillende versies van Windows bevindt het zich op verschillende plaatsen. Voer in het geopende startvenster van het programma de opdracht dxdiag in op de regel "Openen" en druk op de toets "OK". Binnen enkele seconden zal de DirectX-diagnosetool starten, in het hoofdvenster waarvan uw besturingssysteem en zijn bitsnelheid, evenals de build (buildnummer) worden aangegeven.

Aanbevolen: