Hoe U Een Virus Op Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Een Virus Op Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Een Virus Op Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Een Virus Op Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2022, December
Anonim

Een computervirus is een programma dat uw computer beschadigt. Het kan verschillende acties uitvoeren zonder toestemming van de gebruiker. Dit omvat het blokkeren van de werking van een programma of het hele besturingssysteem. U moet zo snel mogelijk van virussen af.

Hoe u een virus op uw computer kunt verwijderen
Hoe u een virus op uw computer kunt verwijderen

Het is nodig

  • -antivirus;
  • -genezing gratis hulpprogramma's;
  • -procedure proces;
  • -Live-cd;
  • -harde schijf met een geïnstalleerd besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Als het virus het werken met de computer niet blokkeert, voer dan de geïnstalleerde antivirus uit. Stel een scan in voor alle harde schijven. Inclusief verwijderbare of geheugenkaarten. Als er een virus wordt gevonden, biedt het programma aan om het te genezen, in quarantaine te plaatsen of te verwijderen. Als u zeker weet dat u een dergelijk programma niet op uw computer hebt geïnstalleerd, selecteert u de optie Verwijderen.

Stap 2

Als er geen antivirusprogramma op uw computer staat, download dan gratis hulpprogramma's voor genezing van de officiële websites van antivirusfabrikanten. Voer ze uit. Verwijder de gevonden virussen.

Stap 3

Als het virus het werk in de browser heeft geblokkeerd, kunt u het zonder antivirusprogramma verwijderen. Ga naar de map WINDOWS op de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Vervolgens naar de map system32. Selecteer daarin de map met stuurprogramma's. Ga dan naar enz.

Stap 4

Daar ziet u het hosts-bestand. Open het met kladblok. Verwijder alles wat na de regel 127.0.0.1 localhost komt. Sla uw wijzigingen op. Start vervolgens uw computer opnieuw op. Het virus wordt verwijderd. Controleer daarna, voor het geval dat, uw computer met een antivirusprogramma.

Stap 5

Als er een banner in het midden van uw bureaublad staat die verhindert dat u kunt werken, moet u uw computer in Veilige modus openen. Voer vervolgens een antivirus- of uithardingshulpprogramma uit. Verwijder alle gevonden virussen en start de computer zoals gewoonlijk.

Stap 6

Als de banner niet het hele bureaublad bedekt, kunt u deze ook handmatig verwijderen. Installeer procexp. Start het op. Beweeg zodat u alle lopende processen kunt zien. Zoek een virus. In de regel wordt het gemarkeerd in felle kleuren. Zoek de map waar deze zich bevindt.

Stap 7

Ga naar deze map. Maak alle onzichtbare mappen zichtbaar. Verwijder het virus en leeg de prullenbak. Deze optie is alleen geschikt voor normaal laden van het besturingssysteem. Als u naar de veilige modus bent gegaan, is het virus inactief. En dienovereenkomstig zul je het niet zien.

Stap 8

Als u geen actie kunt uitvoeren, moet u het besturingssysteem vanaf een andere schijf starten. Start het besturingssysteem vanaf de LiveCD. Voer een volledige virusscan uit met een antivirus- of herstelprogramma. Verwijder het virus.

Stap 9

Sluit een andere harde schijf aan waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Start het besturingssysteem ervan. Scan alle harde schijven met een antivirusprogramma of een herstelprogramma. Verwijder het virus.

Populair per onderwerp