Een Besturingssysteem Installeren Vanaf Een Schijf

Inhoudsopgave:

Een Besturingssysteem Installeren Vanaf Een Schijf
Een Besturingssysteem Installeren Vanaf Een Schijf

Video: Een Besturingssysteem Installeren Vanaf Een Schijf

Video: Een Besturingssysteem Installeren Vanaf Een Schijf
Video: Installatie van het besturingssysteem met een codering van de harde schijf 2024, April
Anonim

Het installeren van een besturingssysteem is een van de belangrijkste punten om vertrouwd te raken met de werking van een personal computer of laptop. Gewoonlijk worden voor deze doeleinden schijven met besturingssysteemdistributies of andere opslagmedia gebruikt. Windows installeren vanaf een schijf is de gemakkelijkste manier die mogelijk is. Het vereist geen speciale vaardigheden en kennis op het gebied van computertechnologie.

Een besturingssysteem installeren vanaf een schijf
Een besturingssysteem installeren vanaf een schijf

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met de installatie van het besturingssysteem, moet u een partitie op de schijf selecteren, die de systeempartitie zal zijn. Als er geen geschikte partitie is, installeer dan Acronis- of Partition Magic-programma's die in MsDOS-modus worden uitgevoerd. Gebruik ze om de vereiste sectie te maken. Houd er rekening mee dat voor een stabiele werking van het Windows 7-besturingssysteem en basisprogramma's minimaal 20 GB vrije ruimte nodig is. Idealiter zou dit volume gelijk moeten zijn aan 40 GB.

Stap 2

Ga naar BIOS door op Del te drukken bij het opstarten van de computer. Zoek het item Prioriteit opstartapparaat en stel de opstartprioriteit in vanaf uw schijf. Als dit om de een of andere reden niet mogelijk is, drukt u bij het inschakelen op de toets "F8". Selecteer uw schijf in het venster dat verschijnt.

Stap 3

Selecteer in het eerste venster dat verschijnt bij het installeren van het Windows 7-besturingssysteem de optie voor het toekomstige besturingssysteem. We raden u aan de maximale versie te installeren. Als je computer of laptop meer dan 3 GB RAM heeft, is de 64-bits versie de beste keuze.

Stap 4

Configureer na het opnieuw opstarten van de computer de vereiste instellingen voor het toekomstige besturingssysteem. Selecteer uw taal, stel de tijd en datum in, maak een account aan en stel er een wachtwoord voor in. Houd er rekening mee dat het account dat u hebt aangemaakt de belangrijkste zal zijn in de toekomstige werking van het systeem.

Aanbevolen: