Hoe Mp3-bestand Te Verkleinen Reduce

Inhoudsopgave:

Hoe Mp3-bestand Te Verkleinen Reduce
Hoe Mp3-bestand Te Verkleinen Reduce

Video: Hoe Mp3-bestand Te Verkleinen Reduce

Video: Hoe Mp3-bestand Te Verkleinen Reduce
Video: Как уменьшить размер видеофайла без потери качества 2024, Mei
Anonim

Het mp3-formaat is gebaseerd op een techniek die perceptuele codering wordt genoemd. Het algoritme bestaat uit de initiële bepaling van de frequentiekarakteristieken van het originele bestand en de daaropvolgende verwijdering van die fragmenten die niet te onderscheiden zijn door het menselijk oor. Vervolgens wordt informatie op basis van wiskundige methoden gecomprimeerd en met regelmatige tussenpozen verpakt in afzonderlijke gegevensgebieden. De compressieverhouding kan variëren. De waarde die de mate van compressie kenmerkt, wordt de bitsnelheid genoemd. Het verkleinen van een mp3-bestand wordt dus uitgevoerd door de bitrate te verlagen.

Mp3 is het meest populaire formaat in moderne audioapparaten
Mp3 is het meest populaire formaat in moderne audioapparaten

Het is nodig

Computer, audiotranscoderingssoftware of muziekeditor

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je een programma vinden om je muziekbestanden te coderen. Voor dit doel kan elke muziekeditor (Adobe Audition, Cubase, Sound Forge en andere) geschikt zijn, daarnaast zijn er speciale programma's die zijn ontworpen om muziekbestanden naar verschillende formaten te transcoderen. De populaire AIMP-audiospeler heeft een speciaal Audio Converter-hulpprogramma dat perfect is voor dit doel.

Stap 2

Het principe van het werken met speciale programma's voor het converteren van muziekbestanden is gemakkelijk te begrijpen. In het venster van zo'n programma is er een item waarin u het bronbestand moet specificeren (het mp3-bestand waarvan u de grootte wilt verkleinen), en een item waarin u wordt gevraagd om de locatie op te geven om op te slaan het nieuwe bestand (verkleind). En er moet een punt zijn waarop u het formaat van het nieuwe bestand (mp3 in uw geval) en bitrate moet specificeren.

Het is jouw taak om een nieuwe bitrate te kiezen die lager is dan de originele. U kunt verschillende opties voor bitrate-waarden proberen om uiteindelijk degene te kiezen die het beste bij u past.

Stap 3

Druk daarna op de knop met de naam "Converteren" (in verschillende programma's kan het "Start", "Start", "Start", "Go", "Convert", enz. worden genoemd). Nadat u het proces hebt voltooid, kunt u naar uw nieuwe bestand luisteren en de grootte ervan bepalen. Herhaal de handeling indien nodig.

Stap 4

Als u een muziekeditor gebruikt om een mp3-bestand te converteren, is het uw taak om uw bestand in de editor te openen en vervolgens, wanneer u het opslaat, het gewenste formaat en de gewenste bitsnelheid te selecteren.

Aanbevolen: