BIOS-instellingen Resetten

Inhoudsopgave:

BIOS-instellingen Resetten
BIOS-instellingen Resetten

Video: BIOS-instellingen Resetten

Video: ✅ Снимаем ошибку обнуления биоса и настраиваем биос ► bios CMOS 2022, December
Anonim

Als, na het openen van het BIOS en het wijzigen van instellingen, iets in de systeembeheerder niet meer werkt of niet meer werkt zoals het zou moeten, dan is het zeer waarschijnlijk dat u per ongeluk de verkeerde pc-parameters hebt gewijzigd. Vaak kunnen computerproblemen die plotseling naar buiten kruipen na het werken in het BIOS-menu worden opgelost door simpelweg de instellingen te resetten. Een van de drie methoden helpt u om ongewenste wijzigingen ongedaan te maken en het BIOS terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

BIOS-instellingen resetten
BIOS-instellingen resetten

instructies:

Stap 1

Om de eerste optie te implementeren, moet u het BIOS openen. Om dit te doen, zet u de pc aan en houdt u een van de knoppen of een combinatie daarvan op het toetsenbord ingedrukt totdat het opstartscherm van uw OC verschijnt. De vereiste actie is afhankelijk van de BIOS-versie. Vaker moet u op F10, Delete of F2 drukken. Verder in het BIOS vindt u het item Load setup detaufs, waarmee de instellingen worden teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen. Daarna moet u het BIOS-menu verlaten terwijl u de instellingen opslaat, wat het item Afsluiten en wijzigingen opslaan helpt of op F10 drukt.

Stap 2

Voor de tweede methode moet u de voedingskabel uit de pc trekken, de bouten losdraaien waarmee de zijafdekking vastzit en deze vervolgens verwijderen en verwijderen. Op de grootste microschakeling, die op de behuizing (moederbord) is geschroefd, bevindt zich een knoopcelbatterij. Zij is verantwoordelijk voor het opslaan van BIOS-instellingen. Zij is het die zich tien minuten moet terugtrekken, dan moet terugkeren naar de oorspronkelijke plaats en de computer aanzetten. Wanneer u de bios-voeding verwijdert, kunt u de contacten op de site een paar minuten sluiten met een schroevendraaier voordat u de batterij terugplaatst.

Stap 3

De derde methode wordt ook uitgevoerd met de zijklep van de systeemeenheid verwijderd. Het is alleen geschikt voor moederborden met de CLR_CMOS- of CLEAR_CMOS-jumper. Om de parameters opnieuw in te stellen, moet u de jumper opnieuw rangschikken zodat deze de eerste twee contacten vastlegt en een paar minuten wachten voordat u hem op zijn plaats terugzet. Daarna worden de BIOS-parameters standaard ingesteld.

Populair per onderwerp