Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Computer
Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Computer

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Computer

Video: Hoe Installeer Ik Windows Op Een Nieuwe Computer
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, Mei
Anonim

Om geld te besparen kun je een computer of laptop kopen zonder voorgeïnstalleerd besturingssysteem. Uiteraard loont deze aanpak als u Windows zelf kunt installeren of liever gratis besturingssystemen gebruikt.

Hoe installeer ik Windows op een nieuwe computer
Hoe installeer ik Windows op een nieuwe computer

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Als u het Windows-besturingssysteem op een nieuwe computer wilt installeren, gebruikt u meestal dvd's met de benodigde bestanden. Als uw pc geen dvd-station heeft, maakt u een opstartbare USB-stick. De mediakeuze heeft praktisch geen invloed op het installatiealgoritme voor systeemcomponenten.

Stap 2

Plaats de installatieschijf in het station of sluit de USB-stick aan op de USB-poort. Zet uw computer (laptop) aan en open het BIOS-menu. Zoek nu het submenu dat de hardware-opstartvolgorde weergeeft. Geef prioriteit aan het aangesloten USB-opslagapparaat of dvd-station.

Stap 3

Sla de instellingen op door op de F10-toets te drukken. Start je computer opnieuw op. Als u een dvd gebruikt, wacht dan tot het bericht Druk op een willekeurige toets om vanaf cd op te starten verschijnt en druk op een willekeurige toets.

Stap 4

Wacht terwijl de installatiebestanden worden voorbereid. Klik op de knop "Installeren" wanneer het juiste venster verschijnt. Als u Windows Vista of Seven (7) installeert, bereidt u uw harde schijf voor op het downloaden van bestanden. Maak een extra partitie die groter is dan 40 GB. Formatteer het en klik op Doorgaan.

Stap 5

Wacht nu 20-30 minuten totdat de eerste fase van de installatie van het besturingssysteem is voltooid. De computer zal dan automatisch opnieuw opstarten. Zorg ervoor dat u opstart vanaf uw harde schijf en niet vanaf een externe schijf.

Stap 6

Na een tijdje wordt u gevraagd om de systeembedieningsparameters vooraf te configureren. Maak een nieuw gebruikersprofiel aan, stel de parameters van de Windows-firewall in. Wacht tot de tweede fase van de installatie is voltooid en de computer opnieuw is opgestart.

Stap 7

Installeer na het voltooien van de systeeminstallatie de stuurprogramma's voor belangrijke apparaten. Gebruik hiervoor het programma Sam Drivers. Hierdoor kunt u de stuurprogramma's voor de meeste onderdelen van uw pc snel bijwerken, zodat ze stabiel blijven werken.

Aanbevolen: