Hoe U De Bitness Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Bitness Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Hoe U De Bitness Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Bitness Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Bitness Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Video: Hoe u het Avast licentiebestand 2017 slim op uw pc kunt vinden 2024, Mei
Anonim

De vraag naar de bitness van de computer komt het vaakst voor bij de gebruiker bij het opnieuw installeren van het besturingssysteem of het kopen van een nieuwe systeemeenheid. U kunt geen Windows x64-distributiekit installeren op een 32-bits computer, en als u een pc koopt met 8 GB geheugen en daarop Windows x32 installeert, verliest u 4 GB geheugen - uw besturingssysteem ziet ze toch niet. En bij het installeren van stuurprogramma's is de kwestie van de bitdiepte belangrijk. Om vervelende fouten en onnodige kosten te voorkomen, kunt u beginnen met het plannen van een upgrade of modernisering van het softwaregedeelte door de bitcapaciteit van uw bestaande of gekochte computer te achterhalen.

Hoe u de bitness van uw computer kunt achterhalen
Hoe u de bitness van uw computer kunt achterhalen

Het is nodig

Windows-computer, CPU-Z-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Om de vraag over de bitdiepte te beantwoorden, volstaat het vaak om de documentatie van de fabrikant of verkoper van de computer te gebruiken. Het bevat meestal een specificatie van componenten of, in het slechtste geval, de naam van het processormodel. En als u weet wie de fabrikant en het merk van het model is, kunt u gemakkelijk alle informatie vinden. Ga hiervoor naar de website van de processorfabrikant. Elke dergelijke site voor snel zoeken heeft een invoerveld met de naam "Zoeken" of "Zoeken". Voer in dit veld de merknaam van uw processor in en druk op Enter. Selecteer in de lijst met voorgestelde koppelingen de koppeling naar de specificatie van uw model en vind informatie over onder andere de bitdiepte.

Stap 2

Als er geen documenten zijn of er is geen mogelijkheid en tijd om op het netwerk naar een antwoord te zoeken, dan kunt u het ingebouwde hulpprogramma winmsd.exe gebruiken, dat volledige informatie over het systeem op de monitor weergeeft. Om dit te doen, drukt u op Win + R en voert u het commando winmsd in het invoerveld "Openen" in. In het venster Systeeminformatie in het detailvenster bevatten de items Type en Processor informatie over de bitdiepte. De waarde "x86-gebaseerde computer" betekent dat uw computer 32-bits is.

Stap 3

Er zijn veel hulpprogramma's van derden die informatie kunnen geven over de bitdiepte. Everest, CrystalCPUID, CPU-Z helpen u bijvoorbeeld om volledige informatie te krijgen over alle componenten van uw computer. Het hulpprogramma CPU-Z is gratis, gebruiksvriendelijk en begrijpelijk in het gebruik en is helemaal niet overladen met functies. Download en installeer het CPU-Z-programma op uw computer. Het is niet moeilijk om het op internet te vinden.

Stap 4

Voer het hulpprogramma uit (tijdens de installatie wordt een snelkoppeling op het bureaublad gemaakt). Zoek op het tabblad CPU de regel Instructies. Het bevat informatie over de ondersteuning van de processor voor 32- of 64-bits instructies, dat wil zeggen over de bitcapaciteit. Als een van de waarden EM64T of x86-64 is, dan is de bitdiepte van de computer 64 bits.

Aanbevolen: