Een Laptop Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Een Laptop Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen
Een Laptop Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen

Video: Een Laptop Terugzetten Naar De Fabrieksinstellingen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN 2023, Januari-
Anonim

Door de fabrieksinstellingen van de mobiele computer toe te passen, kunt u fouten corrigeren die verband houden met een onjuiste configuratie van dit apparaat. Deze procedure wordt uitgevoerd door software of mechanische middelen.

Een laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen
Een laptop terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Het is nodig

  • - Schroevendraaier set;
  • - metalen spatel.

instructies:

Stap 1

Probeer eerst een fabrieksreset uit te voeren met behulp van de BIOS-menufuncties. Zet de mobiele computer aan en druk op de toets die nodig is om het menu met extra opties weer te geven. Meestal moet u op Esc, F2 of F12 drukken. Informatie over functietoetsen wordt onder aan het scherm weergegeven terwijl de notebook wordt opgestart.

Stap 2

Nadat u het opstartmenu hebt geopend, selecteert u BIOS en drukt u op Enter. Selecteer in het startvenster van het geopende menu het item Standaardinstellingen gebruiken. In sommige modellen van mobiele computers kan dit Set Default of BIOS Reset worden genoemd.

Stap 3

Druk op de Enter-toets. Wanneer het waarschuwingsvenster verschijnt, drukt u op Y. Ga nu naar Save & Exit. Druk nogmaals op Enter en wacht tot de laptop opnieuw is opgestart.

Stap 4

In sommige situaties zorgt een verkeerde configuratie van de instellingen ervoor dat de mobiele pc automatisch wordt uitgeschakeld of helemaal niet wordt ingeschakeld. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om een ​​mechanische reset uit te voeren. Bereid een set gereedschappen voor die nodig zijn om de laptop te openen.

Stap 5

Verwijder de schroeven waarmee de onderkant van de behuizing vastzit. Verwijder de harde schijf, het dvd-station en de RAM-modules. Verwijder voorzichtig het deksel nadat u enkele kabels hebt losgekoppeld. Hiervoor kun je het beste een pincet of een smalbektang gebruiken.

Stap 6

Zoek de CMOS-resetknop. Het wordt soms BIOS-standaard genoemd. Druk erop en houd hem een ​​paar seconden in deze positie. Als de beschreven knop ontbreekt, probeer dan de wasbatterij uit de sleuf te verwijderen.

Stap 7

Sluit vervolgens de blote contacten met een schroevendraaier of een pincet. Monteer de mobiele computerbehuizing. Zorg ervoor dat u de kabels op de juiste connectoren aansluit. Verbind alle geëxtraheerde items. Zet de laptop aan en controleer of deze werkt.

Populair per onderwerp