Hoe Een Externe Harde Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Externe Harde Schijf Te Herstellen
Hoe Een Externe Harde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Een Externe Harde Schijf Te Herstellen

Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2022, December
Anonim

Herstelmethoden voor externe harde schijven lijken erg op die voor geheugenkaarten. De keuze voor het extraheren van informatie hangt af van het soort probleem dat zich heeft voorgedaan.

Hoe een externe harde schijf te herstellen
Hoe een externe harde schijf te herstellen

Het is nodig

Mount'n'Drive

instructies:

Stap 1

Meestal treedt er bij het werken met externe harde schijven een fout op met betrekking tot incompatibiliteit van het formaat met het Windows-systeem. Dit probleem treedt meestal op als gevolg van het onjuist loskoppelen van het apparaat van de computer. Als u niet geïnteresseerd bent in de informatie op de externe harde schijf, formatteert u de schijf gewoon.

Stap 2

Sluit de harde schijf aan via de beschikbare interface. Zet uw pc aan en wacht tot het systeem is opgestart. Druk op de Win + E-toetsen om het Explorer-menu te openen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de externe harde schijf.

Stap 3

Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Formaat". Wacht tot het dialoogvenster wordt gestart. Selecteer de bestandssysteemindeling en geef de clustergrootte op. Klik op de knop Aan de slag. Sluit de harde schijf opnieuw aan op de interface nadat het formatteren is voltooid.

Stap 4

Als u informatie van een beschadigde harde schijf wilt halen, gebruikt u het programma Mount'n'Drive. Download het van de ontwikkelaarssite. Installeer het hulpprogramma en open het.

Stap 5

Klik op de knop "Scannen" en wacht terwijl het programma de externe harde schijf detecteert. Klik nu op het icoon dat verschijnt met de rechtermuisknop. Selecteer Apparaat koppelen in het vervolgkeuzemenu. Selecteer een letter die aan het lokale station moet worden toegewezen.

Stap 6

Open nu uw bestandsbeheer en navigeer naar de inhoud van uw externe harde schijf. Kopieer de benodigde informatie op de manier die u gewend bent. Houd er rekening mee dat de gegevensoverdrachtsnelheden niet hoger mogen zijn dan 500KB/s. Dit betekent dat het kopiëren van informatie veel tijd in beslag kan nemen.

Stap 7

Nadat u de vereiste bestanden van de externe schijf hebt uitgepakt, formatteert u deze. Gebruik hiervoor de methode beschreven in de derde stap of speciale hulpprogramma's zoals HP USB Format Storage.

Populair per onderwerp