Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Hoe U De Prestaties Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Anonim

De keuze van een methode voor het controleren van de prestaties van een computer hangt af van de specifieke taak en de richting van de activiteit van de gebruiker. De controle wordt intern uitgevoerd door het besturingssysteem of door externe programma's.

computer prestatie check
computer prestatie check

Het is nodig

Wat je moet controleren: de computer zelf en een stabiel werkend internet, liefst onbeperkt met een snelheid van 256 KV/s (hoe hoger hoe beter). Het internet is nodig om externe verificatieprogramma's te downloaden

instructies:

Stap 1

Om de "nominale" prestatie van een computer te bepalen, dat wil zeggen, ingesteld door de fabrikant van hardware en software, kunt u de computerinstellingen bekijken met behulp van de volgende reeks stappen.

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer".

Stap 2

Als de snelkoppeling niet op het bureaublad wordt weergegeven, gaat u naar het menu "Start" en klikt u met de rechtermuisknop op de regel "Computer" of "Deze computer" - afhankelijk van het besturingssysteem kan de inscriptie er anders uitzien.

Selecteer in het menu dat wordt geopend de regel "Eigenschappen".

Stap 3

Na het bekijken van de belangrijkste parameters (naast informatie over de prestaties en de volledige naam van de processor, worden hier ook de basiscomputerindex, het systeemtype, de hoeveelheid geïnstalleerd RAM en andere informatie aangegeven), kunt u klikken op de "Prestatie-index " om de prestaties van afzonderlijke systeemcomponenten te bekijken.

U kunt de mate van RAM en processorbelasting op een bepaald moment zien met behulp van Taakbeheer - om het te starten, moet u op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del drukken. Als Windows 7 op de computer is geïnstalleerd, wordt door het indrukken van de toetsencombinatie een menu weergegeven waarin, naast het starten van taakbeheer, wordt voorgesteld om opnieuw op te starten, de computer uit te schakelen of naar de "slaapstand" te sturen.

Stap 4

Voor een meer gedetailleerde, "echte" beoordeling van de prestaties van een computer, is het de moeite waard om externe programma's te gebruiken, bijvoorbeeld everest, 3D mark (voor 3D-graphics en games), pc mark, cpu mark en andere. Als je wilt weten of de prestaties van je computer geschikt zijn voor een bepaald spel, kun je Fraps installeren of het controleren op de benchmarks die in het spel zijn ingebouwd. Om de prestaties van een computer indirect te evalueren volgens het principe "genoeg - niet genoeg" om een specifiek probleem op te lossen, kunt u het volgende doen: start schijfdefragmentatie of archiveer een groot aantal kleine bestanden tegelijk met de geselecteerde taak (spel, berekening of visualisatieprogramma). Als de hoofdtaak met een voor de gebruiker acceptabele snelheid wordt uitgevoerd, is de prestatie-index vrij hoog.

Aanbevolen: