Verbinding Maken Met Een Werkgroep

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Een Werkgroep
Verbinding Maken Met Een Werkgroep

Video: Verbinding Maken Met Een Werkgroep

Video: Verbinding Maken Met Een Werkgroep
Video: Werkgroepen: Hoe maak je op Deelmee een nieuwe werkgroep aan? 2024, Mei
Anonim

De werkgroep wordt automatisch gemaakt door het Windows-besturingssysteem tijdens het netwerkconfiguratieproces, zodat de gebruiker verbinding kan maken met een bestaande werkgroep op het netwerk of een nieuwe kan maken. Deze bewerking vereist geen gespecialiseerde computerkennis en wordt uitgevoerd met behulp van standaard OS-tools.

Verbinding maken met een werkgroep
Verbinding maken met een werkgroep

Noodzakelijk

  • - Windows Vista;
  • - Windows 7.

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Configuratiescherm" om het proces van toetreding tot de werkgroep te starten.

Stap 2

Selecteer het item "Systeem en zijn onderhoud" en vouw de SYSTEEM-link uit.

Stap 3

Klik op het veld "Instellingen wijzigen" in het gedeelte "Computernaam, domeinnaam en werkgroepinstellingen" en voer het computerbeheerderswachtwoord in het overeenkomstige veld van het bevestigingsvenster in.

Stap 4

Selecteer het tabblad Computernaam in het dialoogvenster dat wordt geopend en klik op de knop Wijzigen.

Stap 5

Geef de optie "Werkgroep" op onder "Lidmaatschap in groepen" en voer de naam van de geselecteerde werkgroep in om verbinding te maken met een bestaande werkgroep, of voer de gewenste nieuwe groepsnaam in om een nieuwe werkgroep aan te maken.

Stap 6

Klik op OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 7

Selecteer "Netwerk en internet" in het hulpprogramma "Configuratiescherm" om een alternatieve methode te gebruiken om verbinding te maken met een werkgroep in het Windows-besturingssysteem.

Stap 8

Vouw de link "Verbinden met het netwerk" uit en ga naar het gedeelte "Delen en netwerkomgeving" in het hoofdvenster van "Netwerkcentrum".

Stap 9

Klik op de knop Instellingen wijzigen in het gedeelte Werkgroep en ga naar het tabblad Computernaam in het dialoogvenster Systeemeigenschappen dat wordt geopend.

Stap 10

Klik op de knop Wijzigen en voer de gewenste naam in het veld Computernaam in het volgende dialoogvenster in.

Stap 11

Geef de naam van de geselecteerde werkgroep op om verbinding te maken met een bestaande groep, of voer de gewenste naam in het veld Werkgroep in om een nieuwe werkgroep te maken.

Stap 12

Klik op OK om de opdracht te bevestigen en start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: