Verbinding Maken Met Een Draadloos Netwerk

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Een Draadloos Netwerk
Verbinding Maken Met Een Draadloos Netwerk

Video: Verbinding Maken Met Een Draadloos Netwerk

Video: Verbinding Maken Met Een Draadloos Netwerk
Video: Handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk in Windows 8 2024, April
Anonim

Het is niet ongewoon om mensen met laptops in cafés te zien zitten en op internet te surfen, e-mail te checken, brieven te schrijven en te communiceren op sociale netwerken. Een dergelijke dienst is vandaag beschikbaar dankzij gratis toegang tot internet via een draadloos netwerk met behulp van Wi-Fi.

Verbinding maken met een draadloos netwerk
Verbinding maken met een draadloos netwerk

Het is nodig

Om verbinding te maken met een draadloos netwerk, hebt u een computer of laptop nodig die is uitgerust met een Wi-Fi-module. En als niet elke stationaire computer een ingebouwde wifi-adapter heeft, dan heeft elke moderne laptop zo'n module

instructies:

Stap 1

Om verbinding te maken met het netwerk, moet u er allereerst voor zorgen dat wifi op uw laptop is ingeschakeld. Dit is meestal een kleine schakelaar die wordt aangeduid als een antenne die wifi in- of uitschakelt. Als je de schakelaar niet kunt vinden, kun je het beste de handleiding van je laptop raadplegen.

Stap 2

Nadat u hebt gecontroleerd of Wi-Fi werkt, klikt u met de rechtermuisknop op het computerpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteert u "Beschikbare draadloze netwerken bekijken". Er wordt een venster geopend waarin u een lijst met beschikbare netwerken ziet.

Stap 3

Dubbelklik nu op het gewenste netwerk en als het systeem u vraagt of u verbinding wilt maken met een draadloos netwerk, antwoord dan met ja. Wanneer u om een netwerksleutel wordt gevraagd, voert u deze in. Als u in een café verbinding maakt met een gratis open netwerk, wordt u niet om een sleutel gevraagd. Als u verbinding maakt met een Wi-Fi-thuisnetwerk, voert u de sleutel in die u van de eigenaar van het netwerk hebt ontvangen.

Aanbevolen: