Een Computer Verbinden Met Een Werkgroep

Inhoudsopgave:

Een Computer Verbinden Met Een Werkgroep
Een Computer Verbinden Met Een Werkgroep

Video: Een Computer Verbinden Met Een Werkgroep

Video: Een Computer Verbinden Met Een Werkgroep
Video: Het aansluiten van een computer 2024, Mei
Anonim

Het is gebruikelijk om werkgroepen een vereniging van computers te noemen. In de regel zijn ze gemaakt voor eenvoudigere toegang tot bronnen - netwerkprinters, gedeelde mappen. Om een computer aan te sluiten op een werkgroep in het besturingssysteem Windows 7, moet u enkele instellingen wijzigen.

Een computer verbinden met een werkgroep
Een computer verbinden met een werkgroep

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met de verbinding, moet u ervoor zorgen dat de netwerkbeleidsinstellingen (als de computer is aangesloten op een netwerk) deze procedure niet verbieden. Meld u aan bij het systeem als beheerder of als lid van de groep Administrators en roep het onderdeel Systeem op. Dit kan op verschillende manieren.

Stap 2

Klik op uw bureaublad met de rechtermuisknop op het item "Deze computer". Selecteer in het contextmenu het laatste item "Eigenschappen". Het vereiste venster wordt geopend. U kunt ook het Configuratiescherm openen via de Start-knop of de Windows-toets. Klik in de categorie Prestaties en onderhoud met de linkermuisknop op het systeempictogram.

Stap 3

In het dialoogvenster "Systeemeigenschappen" dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad "Computernaam" en klikt u op de knop "Wijzigen" tegenover het opschrift "Een computer hernoemen of handmatig toevoegen aan het domein …". Een extra venster "Computernaam wijzigen" wordt geopend.

Stap 4

Stel in de groep "Is een lid" het token in in het veld "Werkgroep" en geef in de daarvoor bestemde regel de naam op van de werkgroep waarmee u verbinding wilt maken. Onthoud dat de computernaam en werkgroepnaam niet hetzelfde hoeven te zijn. Houd er ook rekening mee dat de naam van de werkgroep niet meer dan vijftien afdrukbare tekens mag bevatten, geen specifieke tekens kan bevatten, behalve de volgende:;: "* + = |?,

Stap 5

Nadat u alle noodzakelijke wijzigingen heeft aangebracht, klikt u op de knop OK in het venster "Computernaam wijzigen", het venster wordt automatisch gesloten. Klik in het venster "Systeemeigenschappen" op de knop "Toepassen" en sluit het venster met het [x]-pictogram of de OK-knop.

Stap 6

Om te controleren welke computers zijn aangesloten op een werkgroep, opent u de map Netwerkomgeving vanaf het bureaublad of vanuit het menu Start. Selecteer in het deelvenster Algemene taken aan de linkerkant van het venster Werkgroepcomputers weergeven. U kunt ook het item "Go" selecteren in het menu "View" en een subitem met de naam van een specifieke werkgroep.

Aanbevolen: