Verbinding Maken Met Een Externe Webcam

Inhoudsopgave:

Verbinding Maken Met Een Externe Webcam
Verbinding Maken Met Een Externe Webcam

Video: Verbinding Maken Met Een Externe Webcam

Video: Verbinding Maken Met Een Externe Webcam
Video: How to install webcam, UVC camera to windows 10, 8, 2024, April
Anonim

Soms moeten gebruikers van een pc van verschillende klassen op afstand verbinding maken met een webcam. De reden hiervoor kan de wens zijn om een bepaald punt waar de camera is geïnstalleerd te observeren en dus op de hoogte te zijn van wat daar gebeurt.

Verbinding maken met een externe webcam
Verbinding maken met een externe webcam

Het is nodig

Personal computer, webcam

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u een lokale netwerkverbinding maken om verbinding te maken met uw webcam en video's of foto's te bekijken. Om dit te doen, moet u een schakelaar hebben, d.w.z. een speciale netwerkswitch waarmee je meerdere verbindingen tegelijk kunt maken, en minimaal twee Ethernet-kabels. Sluit daarna alle apparaten aan met Ethernet-kabels.

Stap 2

Bepaal nu het IP-adres voor de camera met behulp van het installatieprogramma dat meestal in het oorspronkelijke pakket wordt meegeleverd. U voert het in de adresbalk van uw browser of ander programma in. Het is het beste om een statisch IP-adres aan te maken, omdat het veel gemakkelijker is om mee te werken. Vervolgens moet u een internetbrowser openen en het IP-adres in de adresbalk typen. Als u een moderne browser gebruikt, wordt er geen software geladen, omdat deze noodzakelijkerwijs videostreams ondersteunt.

Stap 3

Zo wordt de webcam aangesloten op de computer, maar wil je verbinding maken met een camera die zich op zeer grote afstand bevindt, dan heb je hiervoor speciale programma's nodig, bijvoorbeeld WebCam Monitor 4.20 of Webcam Surveyor 1.7.0, die ook specificeer het IP-adres en enkele andere gegevens. Het proces van het opzetten van dit soort programma's is uiterst eenvoudig, omdat u alleen vragen hoeft te beantwoorden. Maar ondanks hun eenvoud bieden ze veel belangrijke voordelen, omdat je illegale inbraak of andere problemen op tijd kunt detecteren. Zoals je kunt zien, is het niet zo moeilijk om op afstand verbinding te maken met een webcam, en dankzij dit kun je altijd op de hoogte zijn van wat er gebeurt in het bewaakte gebied.

Aanbevolen: