Een Link Naar Het Klembord Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Link Naar Het Klembord Kopiëren
Een Link Naar Het Klembord Kopiëren

Video: Een Link Naar Het Klembord Kopiëren

Video: Een Link Naar Het Klembord Kopiëren
Video: Android klembord: Kopiëren knippen en plakken 2024, Mei
Anonim

Het klembord is een RAM-gebied dat is toegewezen door het besturingssysteem of individuele applicaties voor tussentijdse opslag van gegevens die erin zijn gekopieerd. Meestal wordt het klembord gebruikt om gegevens over te dragen van de ene applicatie naar de andere, of tussen twee verschillende gebieden van dezelfde applicatie. Voor de bewerking van het plaatsen van gegevens in deze tussenopslag in Windows OS worden de sneltoetsen ctrl + c en ctrl + Insert gebruikt. De werking van het kopiëren van hyperlinks naar het klembord heeft echter enkele eigenaardigheden.

Een link naar het klembord kopiëren
Een link naar het klembord kopiëren

instructies:

Stap 1

Beweeg de muiscursor over de link waarvan u het adres op het klembord wilt plaatsen en klik met de rechtermuisknop. Als deze link zich op een webpagina bevindt die in uw browser is geopend, zal er in het contextmenu dat verschijnt een regel zijn met de opdracht om het linkadres te kopiëren. Afhankelijk van het type browser kan het met enkele verschillen worden geformuleerd. In Google Chrome en Opera heet dit item "Kopieer linkadres", in Internet Explorer - "Kopieer snelkoppeling", in Mozilla FireFox en Apple Safari - "Kopieer link". In ieder geval voert de selectie van dit item dezelfde actie uit - het plaatst het linkadres op het klembord.

Stap 2

Als u een koppeling in een tekstdocument in Microsoft Office Word-indeling wilt kopiëren, moet u de muisaanwijzer over het woord bewegen waaraan deze koppeling is gekoppeld, met de rechtermuisknop klikken en "Hyperlink kopiëren" selecteren in het pop-upcontextmenu.

Stap 3

In de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel kunt u een koppeling niet op dezelfde manier kopiëren als in Word - er is geen kopieeropdracht in het contextmenu dat wegvalt wanneer u met de rechtermuisknop op een tabelcel met een koppeling klikt. Selecteer een andere regel uit dit menu - "Hyperlink wijzigen". Als resultaat zal er een venster openen waar de link die je nodig hebt in het veld "Adres" zal worden geplaatst - selecteer het en kopieer het als gewone tekst (ctrl + c).

Stap 4

In tekstdocumenten die geen opmaak ondersteunen, worden hyperlinks volledig gespecificeerd in platte tekst. Dat wil zeggen, om zo'n link op het klembord te plaatsen, hoeft u deze alleen maar te selecteren en te kopiëren door op de toetsencombinatie ctrl + c of ctrl + Insert te drukken.

Aanbevolen: