Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Kopiëren
Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Kopiëren

Video: Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Kopiëren

Video: Een Groot Bestand Naar Een USB-flashstation Kopiëren
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Moderne USB-drives, inclusief flashdrives, kunnen steeds meer informatie opslaan. Als er een bepaald bestandssysteem is, is het helaas onmogelijk om met de gebruikelijke methode een groot bestand naar een USB-flashstation te schrijven.

Een groot bestand naar een USB-flashstation kopiëren
Een groot bestand naar een USB-flashstation kopiëren

Noodzakelijk

7-Zip

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende methoden om dit probleem op te lossen. De reden is dat het FAT32-bestandssysteem, dat meestal op USB-flashstations wordt aangetroffen, niet toestaat dat bestanden groter dan 4 GB naar deze apparaten worden geschreven. Probeer de bestandssysteemindeling te wijzigen met behulp van de functies van het Windows-besturingssysteem.

Stap 2

Sluit de USB-stick aan op de USB-poort van je computer of laptop. Wacht terwijl het systeem een nieuw apparaat detecteert. Open het menu Deze computer. Druk hiervoor tegelijkertijd op de toetsen "Start" en E. Klik nu met de rechtermuisknop op het pictogram van uw flashstation. Selecteer "Formaat".

Stap 3

Schakel in het geopende venster het item "Quick (Clear Table of Contents)" uit. Selecteer in het menu Bestandssysteem het NTFS-type. Klik nu op de knop "Start" en wacht tot het formatteren van uw flashstation is voltooid. Zorg ervoor dat u eerst belangrijke bestanden opslaat, want deze flashdrive wordt tijdens het formatteren gewist.

Stap 4

Als deze methode niet bij u past, verdeel dan het bestand dat u naar de USB-stick wilt schrijven in verschillende delen. Installeer hiervoor het 7z-programma. Open het menu "Deze computer" en het bestand dat u naar de USB-stick wilt schrijven.

Stap 5

Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer 7-Zip. Selecteer in het uitgevouwen menu de optie "Toevoegen aan archief". Er wordt een nieuw programmavenster geopend. Kies een archiefformaat zoals Zip. Stel in de kolom "Compressieniveau" de parameter "Geen compressie" in.

Stap 6

Zoek nu het menu "Opsplitsen in volumes". Voer de grootte van één volume in, bijvoorbeeld 3.500.000 bytes (3,5 GB). Klik op de knop "Ok". Als gevolg hiervan krijgt u verschillende Zip-archieven. Kopieer al deze bestanden naar uw USB-flashstation. Om een bestand te combineren tot één geheel, selecteert u alle zip-bestanden, klikt u met de rechtermuisknop op een ervan en selecteert u de optie "Archief maken".

Aanbevolen: