Hoe Maak Je Een Link Met Een Overgang Naar Een Link

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Link Met Een Overgang Naar Een Link
Hoe Maak Je Een Link Met Een Overgang Naar Een Link

Video: Hoe Maak Je Een Link Met Een Overgang Naar Een Link

Video: Hoe Maak Je Een Link Met Een Overgang Naar Een Link
Video: How to create a hyperlink and rename it 2024, April
Anonim

Soms wordt het nodig om een sitebezoeker automatisch om te leiden van de ene pagina naar de andere in "automatische modus". Dat wil zeggen, ging gewoon naar binnen en onmiddellijk zonder vragen of iets te drukken - ga alsjeblieft naar een andere pagina. Zo is de site verhuisd, maar gaan bezoekers nog steeds naar het oude adres. Natuurlijk doen superpro's dit soort omleidingen op het niveau van extra webserverconfiguratiebestanden (htaccess) of server-side scripts. Maar een groeiend aantal internetbewoners verwerven hun eigen websites en beheren deze perfect zonder tussenkomst van superphies. Gelukkig is het principe "voor iedereen die wil - volgens de site" geïmplementeerd in het netwerk zonder landelijke projecten en hypotheken. Dus hoe kan een leek een automatische omleiding van een bezoeker naar een bepaalde link implementeren?

Automatisch link volgen
Automatisch link volgen

instructies:

Stap 1

Er zijn twee eenvoudigste omleidingsopties die niets meer vereisen dan de mogelijkheid om de juiste wijzigingen aan te brengen op de gewenste pagina. De eerste lost het probleem op door middel van HTML (HyperText Markup Language - "hypertext markup language"). Dit is de taal waarin de internetpagina's zijn geschreven. Deze taal heeft de tag die we nodig hebben - een commando dat de browser vertelt naar welk adres en na hoeveel seconden de paginabezoeker moet worden verzonden. Het ziet er zo uit:

Hier geeft het cijfer "10" aan hoeveel seconden u moet wachten, zodat de bezoeker bijvoorbeeld de tijd heeft om het bericht te lezen dat de site is verplaatst. En het adres https://www.kakprosto.ru/ geeft de browser de URL waar de bezoeker naartoe moet worden gestuurd. Deze tag moet worden ingevoegd in de "paginakoptekst" - het gebied van html-code dat begint met een tag en eindigt met een tag.

Stap 2

De tweede omleidingsmethode maakt gebruik van de mogelijkheden van de JavaScript-taal. Om het te gebruiken, moet je de juiste commando's invoeren in de html-code van de pagina. Eerst moet u de browser vertellen dat een JavaScript-script op dit punt begint. In JavaScript ziet deze openingstag er als volgt uit:

En de afsluitende is als volgt:

Tussen deze twee tags staan instructies - taaloperators. Het omleidingseffect dat we nodig hebben, kan door verschillende ervan worden bereikt:

window.location.reload ("https://www.kakprosto.ru/");

of

document.location.replace ("https://www.kakprosto.ru/");

of

document.locatie.href = "/";

De volledige scriptcode ziet er als volgt uit:

document.locatie.href = "/";

Dit script kan ook in hetzelfde kopgebied van de html-code worden ingevoegd - tussen de en tags. Hoewel niet vereist, kunt u het in de hoofdtekst van de pagina invoegen, dat wil zeggen tussen de en tags.

Aanbevolen: