Hoe Te Kopiëren Naar Het Klembord

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kopiëren Naar Het Klembord
Hoe Te Kopiëren Naar Het Klembord

Video: Hoe Te Kopiëren Naar Het Klembord

Video: Hoe Te Kopiëren Naar Het Klembord
Video: Android klembord: Kopiëren knippen en plakken 2024, April
Anonim

Het klembord is een soort tijdelijk geheugen waarvan de belangrijkste taak het overdragen of kopiëren van gegevens is. Data zijn in de regel teksten, hun fragmenten, oftewel symbolen. Met het klembord kunt u echter ook elk type gegevens overbrengen en kopiëren, inclusief toepassingen, media, archieven, enzovoort. In dit geval wordt het pad naar het originele bestand naar het klembord geschreven en wordt de opdracht gegeven om het op een andere locatie op de harde schijf of op externe media te plakken.

Kopieer naar klembord
Kopieer naar klembord

instructies:

Stap 1

Kopiëren naar het klembord kan op verschillende manieren. De eerste: selecteer een object of het gewenste stuk tekst, klik er met de rechtermuisknop op, in het contextmenu dat verschijnt, selecteer "Knippen" om vervolgens het object of fragment te verplaatsen (het originele bestand of de originele tekst zal uit zijn vorige locatie), of "Kopiëren" - voor later kopiëren (het originele bestand of de originele tekst wordt op dezelfde plaats opgeslagen). Plak vervolgens het gekopieerde bestand op de gewenste locatie door met de rechtermuisknop in het juiste venster te klikken en de opdracht "Plakken" te selecteren. Als de tekst is gekopieerd, plakt u deze op dezelfde manier op de gewenste plaats in het bijbehorende document.

Stap 2

Een andere manier om naar het klembord te kopiëren is de sneltoets Ctrl + C. Klik erop, nadat u eerder een bestand of een stuk tekst hebt geselecteerd. De sneltoets Ctrl + X is analoog aan de opdracht "Knippen". Om nu de gekopieerde elementen te plakken, navigeert u naar de gewenste locatie op uw harde schijf of externe media, of, als dit een stuk tekst is, naar het gewenste deel van het documentvenster en gebruikt u de sneltoets Ctrl + V. Net als bij de eerste methode, als de combinatie Ctrl + X (Cut) werd gebruikt, zal het originele bestand of de originele tekst van de vorige locatie verdwijnen en als Ctrl + C (Copy) wordt gebruikt, wordt het op dezelfde plaats opgeslagen.

Stap 3

De derde manier is, net als de tweede, om een sneltoets te gebruiken. Om een bestand of tekst naar het klembord te kopiëren, drukt u tegelijkertijd op Ctrl + Insert (het werkt niet in alle Windows-toepassingen), om te knippen - Shift + Delete (alleen voor tekst, voor bestanden is deze combinatie een commando om permanent verwijderen) en om te plakken, drukt u op Shift + Insert.

Aanbevolen: