Sneltoetsen Inschakelen

Inhoudsopgave:

Sneltoetsen Inschakelen
Sneltoetsen Inschakelen

Video: Sneltoetsen Inschakelen

Video: Sneltoetsen Inschakelen
Video: 7 van 13: Sneltoetsen inschakelen om gmail inbox opschonen te versnellen 2024, Mei
Anonim

Speciale toetscombinaties, of "sneltoetsen", kunnen de efficiëntie van uw computer aanzienlijk verbeteren. Deze functie wordt vooral handig bij het werken op een laptop, omdat deze mobiele apparaten geen volledig toetsenbord hebben.

Sneltoetsen inschakelen
Sneltoetsen inschakelen

instructies:

Stap 1

Het standaard laptoptoetsenbord heeft meestal geen blok met cijfers. Veel van de functies van een volwaardig toetsenbord worden uitgevoerd met behulp van functietoetscombinaties die "sneltoetsen" worden genoemd. Er is een speciale Fn-knop om deze technologie in en uit te schakelen.

Stap 2

De sneltoetsen van sommige toetsen met de Fn-knop verschillen afhankelijk van het merk laptop, maar de meest voorkomende zijn: - Fn + F1 - om hulp te bellen; - Fn + F2 - om een document te verzenden om af te drukken; - Fn + F3 - om een browser starten; - Fn + F4 - om het touchpad in of uit te schakelen; - Fn + F5 - om naar de slaapstand te gaan; - Fn + F6 - om het toetsenbord te vergrendelen; - Fn + F7 - om de helderheid van het scherm te verlagen; - Fn + F8 - om de helderheid van het scherm te verhogen; - Fn + F9 - om het geluid te dempen; - Fn + F11 - om het volume te verlagen; - Fn + F12 - om het volume te verhogen.

Stap 3

Sneltoetsen worden ook gebruikt in desktopcomputers. Let op de mogelijkheid om aangepaste "sneltoetsen" toe te wijzen aan snelkoppelingen in het hoofdsysteemmenu of aan bureaubladpictogrammen. Roep hiervoor het contextmenu van de geselecteerde snelkoppeling op door met de rechtermuisknop te klikken en selecteer het item "Eigenschappen". Gebruik het tabblad "Snelkoppeling" van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer de regel "Snelkoppeling". Druk op de gewenste functietoetsen en sla uw wijzigingen op. Meestal worden hiervoor de combinaties Ctrl, Shift en elke letter of Ctrl, alt="Afbeelding" en elke letter gebruikt.

Stap 4

Gebruik de meest bekende sneltoetsen op het bureaublad: - Ctrl + Esc + Win - om het hoofdmenu Start te openen; - Ctrl + Shift + Esc - om het hulpprogramma Taakbeheer te starten; - Win + E - om de Windows Verkenner-toepassing te starten; - Win + R - om het dialoogvenster "Uitvoeren" op te roepen; - Win + M - om alle geopende vensters van het bureaublad te minimaliseren.

Aanbevolen: