Sneltoetsen Of Kopiëren Zonder Muis

Sneltoetsen Of Kopiëren Zonder Muis
Sneltoetsen Of Kopiëren Zonder Muis

Video: Sneltoetsen Of Kopiëren Zonder Muis

Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2022, November
Anonim

Computerwerk is al een dagelijkse routine geworden. Elke dag voeren we veel bewerkingen uit op een pc, heel vaak printen we tekst, werken we met documenten. Op hun beurt kunnen "kennis van het toetsenbord", "sneltoetsen" het werk aanzienlijk vergemakkelijken.

Sneltoetsen of kopiëren zonder muis
Sneltoetsen of kopiëren zonder muis

De meest uitgevoerde toetsenbordbewerkingen bij het werken met tekst is het kopiëren en plakken van wat is opgeslagen vanaf het klembord.

Om een ​​stukje tekst te kopiëren zonder de hulp van een beer, moet je de Shift-toets ingedrukt houden. Houd de toets ingedrukt en selecteer met behulp van de pijlen op het toetsenbord het deel van het fragment dat we nodig hebben.

Om snel door de tekst te bladeren en over woorden te springen, moet u de sneltoets Ctrl (vasthouden) en de pijltjes "links" / "rechts" gebruiken.

Door op Ctrl + A te drukken, kunt u alle tekst (pagina) selecteren.

Dus nadat je de passage die je nodig hebt in de tekst hebt geselecteerd, gaan we verder met het kopiëren ervan. Ctrl en C - een stuk tekst wordt gekopieerd en om het te plakken, plaatst u de cursor op de plaats die we nodig hebben en gebruikt u Ctrl en V.

Beeld
Beeld

Als u een fragment moet "knippen", gebruikt u de toetsen Ctrl + X en plakt u ook Ctrl en V.

Als je een fout hebt gemaakt en een foutieve actie hebt gemaakt, kun je met behulp van de toetsen elke actie die je hebt uitgevoerd ongedaan maken door op Ctrl en Z te drukken.

Om uw werk op te slaan, moet u op Ctrl + S drukken.

"Hot Keys" - een tabel die u zal helpen herinneren.

Beeld
Beeld

Het is heel gemakkelijk om manipulaties uit te voeren, zoals kopiëren en plakken met het toetsenbord, en het kan ook aanzienlijk tijd besparen bij het werken met tekst.

Populair per onderwerp