20 Essentiële Sneltoetsen Voor Windows

20 Essentiële Sneltoetsen Voor Windows
20 Essentiële Sneltoetsen Voor Windows

Video: 20 Essentiële Sneltoetsen Voor Windows

Video: Windows 10: Useful Keyboard Shortcuts You Need to Know! 2022, December
Anonim

De computermuis is het primaire hulpmiddel voor het navigeren door de Microsoft Windows-omgeving. Maar er is een gemakkelijke manier om uw efficiëntie te verbeteren, dit is door sneltoetsen te gebruiken. Het lijkt misschien dat de tijdwinst onbeduidend is, maar het is de moeite waard om deze seconden wekelijks of maandelijks toe te voegen en je krijgt een solide cijfer. En voor de duidelijkheid, je kunt dit nu meteen doen.

Standaard toetsenbord
Standaard toetsenbord

Basissneltoetsen

Ctrl + Z: ongedaan maken

Ongeacht in welk programma u werkt, Ctrl + Z maakt uw laatste actie ongedaan. Als u de hele alinea in Microsoft Word herschreef of per ongeluk een bestand verwijdert, bespaart de combinatie van deze toetsen u tijd en zenuwen.

Ctrl + W: sluiten

Deze sneltoets werkt in bijna alle toepassingen. Het is bedoeld om een ​​actief venster te sluiten, bijvoorbeeld een browsertabblad of een verkennervenster. Nu kunt u de standaard knop voor het sluiten van het venster vergeten.

Ctrl + A: Alles selecteren

Met deze opdracht kunt u alle tekst in een document selecteren of alle bestanden in een map selecteren. Door op Ctrl + A te drukken, kunt u tijd besparen door met uw muis te klikken en te slepen.

Alt + Tab: Van app wisselen

Een van de handigste sneltoetsen. Als er meerdere applicaties actief zijn, kunt u door eenvoudigweg op alt = "Image" + Tab te drukken snel door alle geopende vensters bladeren.

Alt + F4: Toepassingen sluiten Close

Een erg handige sneltoetscombinatie. Hiermee kunt u actieve toepassingen en vensters onmiddellijk sluiten. En maak je geen zorgen over niet-opgeslagen gegevens, het systeem zal je vragen om het op te slaan voordat het wordt gesloten.

Win + D: afsluiten naar bureaublad

De combinatie minimaliseert alle vensters en opent het bureaublad. Een handige opdracht wanneer u snel toegang nodig hebt tot bestanden en snelkoppelingen die zijn opgeslagen op het startscherm.

Win + Pijl-links of Win + Pijl-rechts: Lijn het actieve venster links of rechts van de monitor uit

Met deze opdrachten kunt u het actieve venster direct aan de linker- of rechterrand van de monitor vastklikken. Een zeer handige functie wanneer u twee vensters tegelijkertijd moet vergelijken.

Win + Tab: Bekijk lopende taken

De opdracht is vergelijkbaar met de sneltoets alt = "Afbeelding" + Tab. Een miniatuur van alle desktops met applicaties die erop draaien, verschijnt voor de gebruiker.

Tab of Shift + Tab: vooruit of achteruit gaan in parameters

Wanneer een dialoogvenster is geopend, leiden deze opdrachten u vooruit of achteruit door de beschikbare opties. Wanneer u in een dialoogvenster werkt dat meerdere tabbladen heeft, kunt u met Ctrl + Tab of Ctrl + Shift + Tab ertussen navigeren.

Ctrl + Ecs: Open het startmenu

Bij gebruik van een toetsenbord zonder de Windows-toets openen deze sneltoetsen direct het Start-menu. Gebruik vervolgens de cursortoetsen Tab en Shift + Tab om snel het gewenste menu te selecteren.

Windows-beheer
Windows-beheer

Geavanceerd gebruik van sneltoetsen

Je hebt geen speciale kennis of meerdere monitoren nodig om deze trucs te gebruiken.

F2: hernoemen

Markeer het bestand en druk op F2 om het een nieuwe naam te geven. Met deze opdracht kunt u ook tekst in verschillende programma's bewerken. In Microsoft Excel is dit bijvoorbeeld een snelle manier om de inhoud van een geselecteerde cel te bewerken.

F5: bijwerken

Met deze toets kunt u de browserpagina of de verkennerweergave vernieuwen. Na het verversen wordt de laatste up-to-date versie van de bekeken pagina getoond.

Win + L: vergrendel je computer

Houd uw gegevens veilig. Met deze toetsencombinatie wordt de computer onmiddellijk vergrendeld en keert het systeem terug naar het scherm voor accountselectie en wachtwoordinvoer.

Win + I: instellingen openen

Als u wilt aanpassen hoe Windows werkt, opent deze sneltoets het dialoogvenster Voorkeuren. U kunt ook de Win + A-sneltoetsen gebruiken om het Action Center-paneel te openen, dat meldingen toont en snelle toegang biedt tot bepaalde instellingen.

Win + S: zoek in Windows

De Windows-taakbalk heeft een handig zoekvak waarmee je de virtuele assistent Cortana (Windows 10) kunt vragen of apps en opgeslagen bestanden kunt bekijken. Ga er direct naar toe met deze sneltoets en voer vervolgens uw zoektermen in.

Win + PrtScn: schermafbeelding opslaan

Het is niet nodig om een ​​speciale tool of applicaties te gebruiken om schermafbeeldingen te maken. Een eenvoudige sneltoets legt het volledige scherm vast en slaat het op in PNG-indeling in de map Screenshots / Pictures. De momentopname past ook op het systeemklembord. Als het nodig is om alleen het actieve venster te kopiëren, zal de toetscombinatie alt = "Image" + PrtScn de afbeelding op het klembord plaatsen. Maar er wordt geen apart bestand gemaakt dat in het systeem is opgeslagen.

Ctrl + Shift + Esc: Taakbeheer openen

De Taakmanager is een handig hulpmiddel voor het werken in de Windows-omgeving. In het geopende venster kunt u het aantal actieve programma's en achtergrondprocessen zien

Win + C: begin met Cortana te praten

Deze sneltoetscombinatie activeert Cortana in de luistermodus. Ten eerste heb je de digitale assistent nodig om actief te zijn. Open hiervoor Cortana in het zoekvak op de taakbalk, klik op het tandwielpictogram en schakel de sneltoets in.

Win + Ctrl + D: een nieuwe virtuele desktop toevoegen

Virtuele desktops creëren extra schermen, waardoor u extra werkruimte krijgt waar u sommige van uw applicaties en vensters kunt opslaan. Door op deze sneltoets te drukken, wordt een nieuw virtueel bureaublad gemaakt. Daarna moet u op de knop "Taken weergeven" rechts van het zoekveld op de taakbalk klikken om van het ene bureaublad naar het andere te schakelen. Of gebruik de sneltoetsen Win + Ctrl + pijl en het systeem zal door uw geopende bureaubladen bladeren. En de sneltoets Win + Ctrl + F4 sluit het actieve virtuele bureaublad en verplaatst het naar het volgende werkveld.

Win + X: verborgen menu openen

Windows heeft een verborgen Start-menu, het Quick Link-menu, waarmee u toegang hebt tot alle belangrijke delen van het systeem. Vanaf hier kunt u rechtstreeks naar Apparaatbeheer gaan om alle hardware te bekijken en te configureren. Of open snel een PowerShell-opdrachtpromptvenster om toegang te krijgen tot geavanceerde Windows-opdrachten.

Populair per onderwerp