Wi-Fi Inschakelen Op Een Laptop Zonder Sneltoetsen

Inhoudsopgave:

Wi-Fi Inschakelen Op Een Laptop Zonder Sneltoetsen
Wi-Fi Inschakelen Op Een Laptop Zonder Sneltoetsen

Video: Wi-Fi Inschakelen Op Een Laptop Zonder Sneltoetsen

Video: Wi-Fi Inschakelen Op Een Laptop Zonder Sneltoetsen
Video: Ноутбук не видит Wi Fi сеть роутера? 2024, Mei
Anonim

Het is waarschijnlijk geen geheim voor ervaren computergebruikers dat op laptops de meeste functies worden uitgevoerd met behulp van sneltoetsen, inclusief verbinding met Wi-Fi. Gebruikers kunnen veel verschillende redenen hebben om geen sneltoetsen te gebruiken om wifi te starten.

Wi-Fi inschakelen op een laptop zonder sneltoetsen
Wi-Fi inschakelen op een laptop zonder sneltoetsen

Start wifi zonder sneltoetsen

Geen van de laptopbezitters is bijvoorbeeld beschermd tegen een situatie waarin er water op het toetsenbord kan morsen. In dit opzicht kan het toetsenbord volledig stoppen met functioneren of werken sommige specifieke toetsen mogelijk niet zoals verwacht. Tegelijkertijd kunnen op laptops veel acties uitsluitend worden uitgevoerd met een combinatie van sneltoetsen, waaronder verbinding maken met een netwerk via Wi-Fi. Gebruik hiervoor de Fn-knop op het toetsenbord en de knop met het antennebeeld. Als bijvoorbeeld de Fn-knop niet werkt, wordt het opstarten van een wifi-netwerk vele malen moeilijker.

Het is vermeldenswaard dat de Fn-knop werkt onder controle van het BIOS, de belangrijkste software waarmee u de meeste computerparameters kunt wijzigen. Het is vermeldenswaard dat zelfs moderne laptops geen speciale software bieden voor het starten van wifi, dat wil zeggen dat het op de een of andere manier oplossen van het dringende probleem, zelfs via het BIOS, niet zal werken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uit deze situatie te komen, gebruik bijvoorbeeld extra software.

Kan ik wifi inschakelen zonder sneltoetsen?

U kunt het programma KeyRemapper gebruiken en het gebruiken om de sleutels opnieuw toe te wijzen. Als de Fn-knop bijvoorbeeld niet werkt, moet deze opnieuw worden toegewezen aan een andere en vervolgens wifi inschakelen. Bovendien kunt u met hetzelfde programma de vervanging van toetsen en knoppen ongedaan maken, dat wil zeggen, ze verwisselen, enz. Als een van de knoppen voor het inschakelen van het wifi-netwerk niet werkt op de laptop, dan is deze methode de beste en gemakkelijkste manier om uit deze situatie te komen.

Er is nog een andere optie: een ander toetsenbord kopen met een functietoets. Natuurlijk moet je in dit geval geld uitgeven aan een toetsenbord, maar het is nog steeds beter om er een te kopen dan een nieuwe laptop. Dezelfde manier om het probleem op te lossen kan worden toegeschreven aan het contact opnemen met een speciaal servicecentrum, waar het toetsenbord wordt vervangen door een nieuw, maar dit zijn ook extra kosten.

Bovendien kunnen de functietoetsen eenvoudig in het BIOS zelf worden uitgeschakeld. Om een dringend probleem op te lossen, moet u daarom daarheen gaan, de instellingen wijzigen en opslaan.

Helaas zijn er tegenwoordig geen andere manieren om wifi op laptops te starten zonder sneltoetsen te gebruiken, daarom, zoals hierboven vermeld, is de beste manier om uit deze situatie te komen de toetsen opnieuw toe te wijzen, en als het toetsenbord helemaal niet werkt, dan je zult een nieuwe moeten kopen of de oude moeten vervangen.

Aanbevolen: