Sneltoetsen Gebruiken

Inhoudsopgave:

Sneltoetsen Gebruiken
Sneltoetsen Gebruiken

Video: Sneltoetsen Gebruiken

Video: Sneltoetsen Gebruiken
Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2024, Mei
Anonim

Met sneltoetsen kunt u uw computer veel sneller gebruiken dan alleen een muis. Helaas zijn niet alle gebruikers op de hoogte van deze combinaties.

Sneltoetsen gebruiken
Sneltoetsen gebruiken

Met sneltoetsen kunt u veel sneller en gemakkelijker met uw pc communiceren. Dankzij hen kan de gebruiker veel voorgeprogrammeerde opdrachten uitvoeren. Het is natuurlijk gewoon onmogelijk om meteen alle beschikbare combinaties te onthouden. Om te beginnen is het de moeite waard om er een paar te onthouden. Opgemerkt moet worden dat in elk programma verschillende combinaties kunnen worden gebruikt. Als gevolg hiervan zal met hun hulp de werkefficiëntie van de gebruiker met een personal computer aanzienlijk toenemen.

Sneltoetsen voor het werken met tekst

Er zijn verschillende combinaties, bijvoorbeeld voor het werken met teksteditors. Het geselecteerde tekstfragment kan worden gekopieerd met de combinatie Ctrl + C, of u kunt het knippen met de opdracht Ctrl + X. Om absoluut alle tekst in het document zelf te selecteren, kunt u Ctrl + A gebruiken. Om een fragment te plakken, gebruik de opdracht Ctrl + V. Deze sneltoetsen kunnen ook worden gebruikt om met bestanden of mappen te werken. Als u de benodigde fragmenten selecteert, hoeft u alleen maar op een bepaalde combinatie te drukken en het resultaat is zichtbaar op het gezicht.

Andere soorten sneltoetsen

Natuurlijk zijn er andere combinaties die het werken met een personal computer aanzienlijk zullen versnellen. Als u bijvoorbeeld de sneltoets alt="Image" + F4 gebruikt, kunt u het actieve venster snel verlaten. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan sneltoetsen die de Win-knop gebruiken. Deze knop bevindt zich tussen Ctrl en Alt, aan de linkerkant van het toetsenbord. Door op de Win-toets te drukken, kan de gebruiker heel snel het Start-menu openen en ermee werken.

Sneltoetsen Win + F1, stellen de gebruiker in staat om hulp te krijgen over het programma of zijn eigen systeem. Win + F - Opent een zoekvenster. Met zijn hulp kunt u gemakkelijk de benodigde fragmenten in de tekst vinden. De Win + L-toetscombinatie kan de computer van de gebruiker vergrendelen. Het moet worden gebruikt als u bijvoorbeeld op het werk bent en niet wilt dat een van de werknemers uw vertrouwelijke informatie te weten komt. Dezelfde sneltoets is handig als u kinderen heeft. Win + D - hiermee kunt u absoluut alle momenteel geopende vensters minimaliseren en wanneer u er nogmaals op drukt, deze vensters openen.

Sommige moderne besturingssystemen hebben mogelijk speciale sneltoetsen die alleen daarop werken. In het besturingssysteem Windows 7 kunt u met de combinatie Win + Tab bijvoorbeeld alle actieve vensters in 3D-modus bekijken. Met de sneltoetsen Win + P in hetzelfde besturingssysteem kunt u de projector vanaf uw computer bedienen.

Bepaalde toetscombinaties kunnen ook in verschillende games en applicaties worden gebruikt, maar daar zullen ze compleet anders zijn dan de standaard en hun eigen betekenis hebben.

Aanbevolen: