Wat Zijn De Lastige Sneltoetsen Op Een Laptop?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Lastige Sneltoetsen Op Een Laptop?
Wat Zijn De Lastige Sneltoetsen Op Een Laptop?

Video: Wat Zijn De Lastige Sneltoetsen Op Een Laptop?

Video: Wat Zijn De Lastige Sneltoetsen Op Een Laptop?
Video: TOP 10 SNELTOETSEN DIE JE EERDER HAD MOETEN WETEN! 🤓 2024, Mei
Anonim

Heel vaak loopt Windows vast, wat voor problemen zorgt. Maar kennis van sneltoetsen zal het werken met een laptop vergemakkelijken. Deze lastige combinaties kunnen de processen van het systeem aanzienlijk versnellen.

Wat zijn de lastige sneltoetsen op een laptop?
Wat zijn de lastige sneltoetsen op een laptop?

Universele opdrachten

Het Windows-besturingssysteem is zo ontworpen dat het een aantal universele sneltoetsen biedt die elk actief programma kunnen oproepen.

Met een dergelijke opdracht die bij veel gebruikers bekend staat als het tegelijkertijd indrukken van Alt + Tab, kunt u bijvoorbeeld tussen taken schakelen. Er zijn ook andere eenvoudige combinaties. Als u tegelijkertijd op Ctrl + Esc drukt, wordt automatisch het menu Start geopend. Met Windows + Tab kunt u van de ene toepassing naar de andere navigeren terwijl u de aanwijzer naar de taakbalk verplaatst. Gebruik de opdracht Windows + M om bestaande geopende vensters te minimaliseren. Ctrl + A selecteert afbeeldingen, tekst en andere verschillende bestanden. De geselecteerde tekst of afbeelding kan worden gekopieerd met de toetsen Ctrl + C, knippen met Ctrl + X en ook geplakt met Ctrl + V.

Bureaublad

Verschillende pictogrammen en snelkoppelingen op het bureaublad kunnen worden bediend met de volgende bedieningstoetsen. Het gebruik van dergelijke commando's zal het werk vooral versnellen als de muis niet werkt.

Nadat u de locatie van het achtergrondlabel hebt bepaald, kunt u de naam van het object wijzigen door op de F2-toets te drukken.

Als u tegelijkertijd op de Shift + F10-toetsen drukt, krijgt u toegang tot het contextmenu, wat overeenkomt met rechtsklikken op een muis of touchpad op een laptop. Als u naar het pictogrameigenschappenvenster moet gaan, helpt de opdracht Alt + Enter.

De knop Verwijderen verplaatst het pictogram naar de prullenbak en Shift + Delete verwijdert het volledig van de computer, zonder daadwerkelijk terug te keren.

Direct vanaf het toetsenbord met objecten op het bureaublad werken, kan voor velen onhandig lijken. Er is echter een nog vereenvoudigde manier van werken met een contextuele applicatie.

Een contextuele toepassing wordt beschouwd als een apart type menu op een computer, met behulp waarvan de gebruiker tijdens het werk de nodige oplossing vindt. Klik gewoon op de Windows-knop.

Om het zoekvak te openen, moet u F3 gebruiken en de opdracht Windows + E helpt u om het Windows Verkenner-venster te openen.

Alle bovenstaande opdrachten kunnen worden gebruikt in Windows Verkenner. Er zijn ook speciale toetsen die alleen in de contextuele toepassing kunnen worden gebruikt. F4 zal helpen om de lijst met alle mappen te openen. F5 zal de gegevens over de geopende map bijwerken en met F6 kunt u van het ene venster naar het andere gaan.

De meeste moderne laptops en netbooks hebben ook extra functies die openen wanneer u de Fn-toets ingedrukt houdt. Voor elk laptopmodel zijn deze combinaties uniek en u kunt er vertrouwd mee raken in de handleiding van de gadget.

Aanbevolen: