Een Tweede Computer Als Monitor Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Tweede Computer Als Monitor Gebruiken
Een Tweede Computer Als Monitor Gebruiken
Anonim

Het gebruik van twee schermen opent veel nieuwe mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld met meerdere applicaties tegelijk werken, of het eerste scherm gebruiken om informatie te zoeken en het tweede om wat materiaal te schrijven. Door de aanwezigheid van een tweede monitor kunt u comfortabelere omstandigheden creëren voor het werken met muziek, video en afbeeldingen.

Een tweede computer als monitor gebruiken
Een tweede computer als monitor gebruiken

Noodzakelijk

  • - een tweede monitor of laptop;
  • - VGA-, DVI- of HDMI-kabel.

instructies:

Stap 1

De tweede monitor wordt op de computer aangesloten met elke geschikte kabel voor het model - VGA, DVI of HDMI. Het volstaat om de kabel aan te sluiten op de overeenkomstige connector van de monitor en videokaart van een laptop of desktopcomputer.

Stap 2

Windows zal de nieuwe monitor automatisch detecteren en een melding op het scherm weergeven. U kunt dan het instellingenvenster openen om opties te selecteren voor het gebruik van het secundaire beeldscherm. In het instellingenvenster zijn opties beschikbaar om de afbeelding op een tweede monitor te dupliceren of om het bureaublad uit te breiden om applicaties afzonderlijk van het hoofdscherm te starten.

Stap 3

Je kunt verschillende applicaties gebruiken om je laptop als desktopmonitor aan te sluiten. Een van de meest populaire gratis programma's van dit type is ZoneOS. Er is ook Synergy, waarmee je het toetsenbord en de muis van de hostcomputer kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het laptopscherm, wat gelijk staat aan het gebruik van een tweede scherm als een afzonderlijke applicatiestarter.

Stap 4

Download het programma dat je leuk vindt, installeer en configureer het. Computers moeten verbonden zijn met hetzelfde werknetwerk, via kabel of Wi-Fi. Elk hulpprogramma van dit type bestaat uit twee delen: server en client. De serverzijde wordt op de hostcomputer geïnstalleerd, terwijl de clientzijde op de aangesloten laptop moet worden geconfigureerd.

Stap 5

Start na de installatie het programma met behulp van de snelkoppeling op het bureaublad en ga naar het gedeelte Instellingen. Eerst worden de server-side instellingen op de computer aangepast. Volg de instructies op het scherm om te configureren.

Stap 6

Voer het hulpprogramma uit op de aangesloten laptop en voer het IP-adres van de servercomputer in, die u kunt vinden in de programma-instellingen, in het gedeelte netwerkinformatie. Sla de parameters op. Installatie voltooid.

Aanbevolen: