Hoe Wifi Op Een Laptop In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Wifi Op Een Laptop In Te Stellen
Hoe Wifi Op Een Laptop In Te Stellen

Video: Hoe Wifi Op Een Laptop In Te Stellen

Video: Hoe Wifi Op Een Laptop In Te Stellen
Video: How to Make Your Laptop's Wifi Signal Faster On Windows 10/8/7 [Tutorial] 2024, Mei
Anonim

Het wifi-netwerk maakt verbinding met een laptop of pc via een toegangspunt, een speciaal apparaat dat apart wordt verkocht. Bij het kiezen van een toegangspunt moet u uitgaan van de technologie waarmee het netwerk op uw computer is aangesloten. De eenvoudigste manieren om verbinding te maken met internet zijn via ADSL en Ethernet. De eerste methode is om verbinding te maken via een ADSL-modem, die een ingebouwde wifi-adapter heeft. De tweede is verbinding maken via een router die wifi ondersteunt.

Hoe wifi op een laptop in te stellen
Hoe wifi op een laptop in te stellen

instructies:

Stap 1

Een toegangspunt aansluiten via ADSL-modem:

Zet de modem aan, reset de fabrieksinstellingen zodat de modem standaard is geconfigureerd, klik op "Automatisch een IP-adres verkrijgen".

We verbinden de modem met de netwerkkaart, die automatisch een IP-adres krijgt.

Stap 2

Voer in de adresbalk van de browser het adres van de modem in. Hoogstwaarschijnlijk is het 192.168.1.1. - standaard. Druk op de Enter-toets. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om toegang te krijgen tot de modem. Al deze gegevens staan in de instructies. Hiermee gaat u naar de webpagina met modeminstellingen.

Vervolgens moet u het wachtwoord voor de modem wijzigen. Zoek het gedeelte Beheer, selecteer het item Toegangscontrole en wachtwoord.

Stap 3

Zoek het gedeelte Geavanceerde instellingen, selecteer het WAN-menu-item, vink de vakjes aan en druk op de knop Verwijderen. Daarna slaan we de Save / Reboot instellingen op en herstarten we de modem.

We creëren een nieuwe verbinding. Om dit te doen, moet u de provider om de VPI- en VCI-parameters vragen. Selecteer het type PPPoE-verbinding. Voer de login en het wachtwoord in die door de provider zijn verstrekt. Verificatiemethode kies AUTO. Laat MTU als standaard. DHCP staat "aan". Voer de naam van het draadloze netwerk in en sla de instellingen op.

Stap 4

Wanneer de modem opnieuw is opgestart en alle instellingen correct zijn, start u de browser en controleert u of internet beschikbaar is. Alles, wifi in je laptop is geconfigureerd.

In de regel hebben de meeste laptops nu ingebouwde wifi. Bovendien zijn er al laptops gemaakt met Intel Centrino-technologie verschenen, in dergelijke apparaten is wifi al geconfigureerd.

Aanbevolen: