Kan Ik Een Tv Gebruiken In Plaats Van Een Monitor Voor Een Computer?

Inhoudsopgave:

Kan Ik Een Tv Gebruiken In Plaats Van Een Monitor Voor Een Computer?
Kan Ik Een Tv Gebruiken In Plaats Van Een Monitor Voor Een Computer?

Video: Kan Ik Een Tv Gebruiken In Plaats Van Een Monitor Voor Een Computer?

Video: Kan Ik Een Tv Gebruiken In Plaats Van Een Monitor Voor Een Computer?
Video: Can you use a TV as a computer monitor? 2024, April
Anonim

Iedereen wil genieten van een grote en sappige foto terwijl ze hun favoriete games spelen of films kijken. Het vervangen van een monitor door een tv komt voor de geest. Is dit mogelijk?

Kan ik een tv gebruiken in plaats van een monitor voor een computer?
Kan ik een tv gebruiken in plaats van een monitor voor een computer?

Met de komst en het wijdverbreide gebruik van tv's met een grote diagonaal, begonnen velen de vraag te stellen: "Kan ik een tv gebruiken in plaats van een monitor?"

Het antwoord is niet altijd voor de hand liggend en eenvoudig, dus laten we eens kijken in welke gevallen het mogelijk is om de monitor te vervangen door een tv, en in welke gevallen het onmogelijk is.

Is dit mogelijk?

Dit is technisch mogelijk. Een tv is in wezen dezelfde monitor, alleen met verschillende kenmerken. U moet echter begrijpen dat niet elke tv geschikt is als monitor.

Allereerst moet de tv een connector hebben die je videokaart ondersteunt. Dit is meestal VGA, maar als je de beste beeldkwaliteit wilt krijgen, kun je beter HDMI gebruiken, en er kunnen problemen zijn met de beschikbaarheid ervan.

Meestal wordt de tv als extra monitor gebruikt, dus je hebt een andere kabel nodig.

TV selectie

Zoals eerder vermeld, kan niet elke tv als monitor worden gebruikt. Het komt vaak voor dat je een beter en meer verzadigd beeld wilt krijgen, zodat het spel bevalt of de film er beter uitziet, maar uiteindelijk wordt het alleen maar slechter.

Dit komt doordat tv's met een grote diagonaal vaak een kleine resolutie hebben. In dit geval zal de afbeelding erg korrelig zijn en zal de grote diagonaal de afbeelding nog meer bederven.

Op basis hiervan moet je een tv kiezen met een resolutie van minimaal Full HD, dat wil zeggen 1920x1080. In dit geval moet de diagonaal in het gebied van 19-25 inch liggen. Wil je een grote tv, kijk dan naar de resolutie, die moet ook groter zijn.

Aansluiting en configuratie

Het maakt niet uit of je een computer of een laptop hebt, de installatie is hetzelfde. Dus je hebt je tv aangesloten, wat doe je nu? Als je het op een computer zonder monitor hebt aangesloten, zou de installatie automatisch moeten verlopen. De computer zal het nieuwe weergaveapparaat zien en programmatisch verbinden.

Maak daarna de standaardinstellingen die je nodig hebt, pas de helderheid, de grootte van de labels en andere kleine dingen aan. Je kunt het gebruiken voor de gezondheid.

Als je de tv als tweede monitor hebt aangesloten, moet je deze handmatig instellen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en ga naar "Schermresolutie".

Hier moet u kiezen welke van de monitoren de belangrijkste zal zijn en welke extra, en ook de opties voor het gebruik van de schermen bepalen. We selecteren "Deze schermen uitvouwen". Nu kunt u elk venster naar uw tv-scherm slepen!

Voorzorgsmaatregelen

Houd er rekening mee dat de verbinding pas tot stand moet worden gebracht nadat alle apparaten van het netwerk zijn losgekoppeld. Anders loopt u het risico uw gezondheid te schaden en uw apparatuur te bederven!

Aanbevolen: