Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Video Transparant

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Video Transparant
Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Video Transparant

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Video Transparant

Video: Hoe Maak Je De Achtergrond Van Een Video Transparant
Video: How To Remove Video Background Without Green Screen 2024, Mei
Anonim

Video's met transparante achtergronden worden vaak gebruikt om spectaculaire scènes te creëren die moeilijk of onmogelijk live te filmen zijn. Kleur is meestal de belangrijkste parameter voor het verwijderen van de achtergrond. Als het voorgrondobject echter in helderheid verschilt, kunt u de achtergrond verwijderen met deze parameter als belangrijkste.

Hoe maak je de achtergrond van een video transparant
Hoe maak je de achtergrond van een video transparant

Noodzakelijk

  • - Adobe After Effects-programma;
  • - video bestand.

instructies:

Stap 1

Open de film waarmee u wilt werken in After Effects met de opdracht Bestand en kies deze optie in de groep Importeren van het menu Bestand. Verplaats het bestand met de muis naar het tijdlijnpalet.

Stap 2

Neem vanuit de Keying-map in het Effects & Presets-palet het Luma Key-filter en sleep het naar de video in het Timeline-palet. Je kunt het naar het videovoorbeeld in het Compositie-palet slepen, nadat je de laag hebt geselecteerd waarop je de Luma Key gaat toepassen.

Stap 3

Pas in het palet Effectcontroles de parameters van het toegepaste filter aan. Als u donkere pixels uit de video wilt verwijderen, selecteert u de optie Key Out Darker in de lijst Key Type. Als u daarentegen hooglichten moet verwijderen, gebruikt u de optie Key Out Brighter.

Stap 4

Geef aan welke pixels je gaat vervangen door transparante door de waarden van de Threshold en Tolerance parameters aan te passen. Het resultaat van het wijzigen van de instellingen is direct zichtbaar in het voorbeeldvenster.

Stap 5

Pas de randen van het ondoorzichtige gebied van de afbeelding aan door de opties Edge Thin en Edge Feather aan te passen. De eerste parameter verkleint de grootte van de ondoorzichtige gebieden van de video en de Edge Feather creëert een gebied met semi-transparante pixels aan de rand van transparante en ondoorzichtige gebieden. Ze zijn soms handig omdat ze de hard gesneden randen van de voorgrondvorm verzachten, en in sommige gevallen kunnen ze de algehele indruk van het werk verpesten door het uitgesneden object te omringen met een glinsterende halo.

Stap 6

Als de figuur op de voorgrond door eerdere manipulaties kwalitatief van de achtergrond is gescheiden, maar er zijn resten van de achtergrond die het object aan de randen van de video niet kruisen, kunt u de positie opslaan door ze te verwijderen met een masker. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Pen in het paneel onder het hoofdmenu. Gebruik het om een masker te schilderen rond het gebied dat u uit de video wilt verwijderen.

Stap 7

Vouw de laagopties in het tijdlijnpalet uit door op de pijl links van de naam te klikken. Vouw de maskerparameters op dezelfde manier uit en vouw het item Masker uit. Wijzig de maskermodus van Toevoegen aan Aftrekken door een nieuwe modus te kiezen in de vervolgkeuzelijst.

Stap 8

Sla het project op met de opdracht Project opslaan in het menu Bestand als u in After Effects met video blijft werken. Als alle andere bewerkingen in een ander programma worden gedaan, sla het bestand dan op met het transparantiekanaal. Om dit te doen, stuurt u de video naar het Render Queue-palet met behulp van de optie Add to Render Queue, die u kunt vinden in het Composition-menu.

Stap 9

Open in het Render Queue-palet de video-uitvoerinstellingen door op het woord Lossless te klikken. Selecteer RGB + Alpha in de lijst Kanalen. Nadat u op de Render-knop hebt gedrukt, wordt de verwerkte clip opgeslagen.

Aanbevolen: