Hoe Onnodige Programma's Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Programma's Te Verwijderen
Hoe Onnodige Programma's Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Programma's Te Verwijderen

Video: Een Programma verwijderen binnen Windows 10 2022, November
Anonim

Geleidelijk hoopt zich een grote hoeveelheid gegevens op in het geheugen van de computer, wat natuurlijk de werking van het systeem beïnvloedt. Periodiek is het nodig om de harde schijf "op te ruimen". Allereerst geldt dit voor programma's die eerder waren geïnstalleerd, maar nu hun relevantie hebben verloren en eenvoudigweg overbodig lijken.

Hoe onnodige programma's te verwijderen
Hoe onnodige programma's te verwijderen

Noodzakelijk

  • - CCleaner,
  • - Totaal verwijderprogramma

instructies:

Stap 1

Om onnodige programma's in Windows te verwijderen, wordt de ingebouwde applicatiebeheerder gebruikt. Hiermee kunt u een lijst met bijna alle geïnstalleerde hulpprogramma's bekijken en hiermee herstel- of verwijderingsbewerkingen uitvoeren. Om deze manager te openen, moet u naar het "Configuratiescherm" gaan (item in het menu "Start") en "Programma's toevoegen of verwijderen" selecteren. Het verwijderen is meestal onvolledig, omdat de de-installatiepakketten van de applicaties zelf worden gebruikt. Er wordt niets gewist door middel van het systeem. Na zo'n verwijdering zijn er vaak lege sleutels in het register en extra bestanden die het pakket gewoon vergat te verwijderen.

Stap 2

Om de-installatiefouten op te lossen, kunt u de CCleaner-systeemopschoningstoepassing gebruiken. Het wist de cache, verwijdert alle tijdelijke bestanden die ooit door verschillende programma's zijn gemaakt, helpt bij het oplossen van problemen met het register, om de sleutels te verwijderen die overblijven na verwijderingsbewerkingen, om met eigen middelen vrije ruimte op de harde schijf op te ruimen. Je kunt het hulpprogramma ook gebruiken om onnodige applicaties te verwijderen via dit programma, maar in zijn werk verschilt het niet veel van het werk van de standaard Windows-opschoningsmanager.

Stap 3

Er zijn speciale managers die programma's grondig verwijderen en een minimale hoeveelheid "vuilnis" achterlaten. Bij het verwijderen van een grote hoeveelheid software is het raadzaam deze te gebruiken. Het meest bekende en populaire verwijderprogramma is Total Uninstall. Met zijn hulp kunt u niet alleen alle bestanden en registergegevens verwijderen, maar ook enkele vermeldingen wissen uit het rapport over de gemaakte installaties.

Populair per onderwerp