Scripts Gebruiken

Inhoudsopgave:

Scripts Gebruiken
Scripts Gebruiken

Video: Scripts Gebruiken

Video: Scripts Gebruiken
Video: How to Write a Short Script 2024, Mei
Anonim

Het script is een programma voor internet, geschreven in een van de programmeertalen. De meest voorkomende talen zijn Php en Perl. Scripts zijn ontworpen om een van de services op de site te organiseren of andere functies uit te voeren die daarvoor nodig zijn.

Scripts gebruiken
Scripts gebruiken

instructies:

Stap 1

Voeg een script (script) toe aan de Html-code van uw pagina om uw site interactiever en dynamischer te maken. Gebruik een speciale tag om een script in te voegen. Ook daarin moet u de programmeertaal aangeven waarin het is geschreven met behulp van de Type-tag. Voorbeeldcode: "Scripttekst".

Stap 2

Houd er rekening mee dat sommige vroege versies van browsers mogelijk geen scriptverwerking ondersteunen en de code als platte tekst op de pagina weergeven. Om dit te voorkomen, "verbergt" u de inhoud van de tag in de commentaartag. In dit geval zal de oude browser de inhoud ervan negeren, en de nieuwe zullen het script voor uitvoering kunnen herkennen, ook al is het omgeven door commentaartags.

Stap 3

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de volgende code:. Je kunt ook een tag gebruiken. In dit geval wordt er een alternatieve tekst op het scherm weergegeven als het script is mislukt. Dit wordt gebruikt in browsers die scripting ondersteunen, maar deze optie is momenteel uitgeschakeld. Vervolgens zal het programma de tekst in de tag weergeven. Voorbeeldcode: "Voer de tekst in die moet worden weergegeven in plaats van het script."

Stap 4

Gebruik kant-en-klare codes die op internet te vinden zijn om scripts op de site te plaatsen. Als u bijvoorbeeld een script op een pagina wilt gebruiken dat de browsernaam en -versie van de gebruiker bepaalt, voegt u de volgende code toe aan de pagina om JavaScript te gebruiken: document.write (" Uw browsernaam: " + navigator.appName + "); document.write (" Uw browserversie ":" + navigator.appVersion + ").

Aanbevolen: