Hoe De Broncode Van De Pagina Te Bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe De Broncode Van De Pagina Te Bekijken
Hoe De Broncode Van De Pagina Te Bekijken

Video: Hoe De Broncode Van De Pagina Te Bekijken

Video: Hoe De Broncode Van De Pagina Te Bekijken
Video: De broncode van je website bekijken in je browser bekijken | leerzaam 2024, Mei
Anonim

Browsen in een browser is als volgt georganiseerd: het programma stuurt een verzoek naar de server die in de link is gespecificeerd en ontvangt in reactie daarop een set "reserveonderdelen" en montage-instructies. Reserveonderdelen zijn afbeeldingen, flash-elementen, geluids- en andere bestanden en instructies om ze correct op de pagina te plaatsen, de achtergrond te kleuren, bepaalde lettertypen en lettergroottes te gebruiken, enz. zijn opgenomen in de broncode van de pagina. De browsergebruiker kan deze code zelf zien, en niet alleen de pagina die volgens zijn instructies is samengesteld.

Hoe de broncode van de pagina te bekijken
Hoe de broncode van de pagina te bekijken

instructies:

Stap 1

Moderne browsers hebben ingebouwde functionaliteit voor het bekijken van de broncode van een pagina. Om deze optie bijvoorbeeld in Opera te activeren, klikt u op de ruimte van de open pagina van de site die vrij is van afbeeldingen, links en andere elementen en selecteert u in het vervolgkeuzemenu het item "Broncode". De browser opent de bron in een apart tabblad en kleurt de regels met betrekking tot HTML-tags, scripts en platte tekst in drie kleuren.

Stap 2

Soortgelijke punten, maar een beetje anders geformuleerd, staan in het contextmenu en andere browsers. In Google Chrome heet dit item bijvoorbeeld "Paginacode bekijken", selecteer in Mozilla Firefox de regel "Broncode van de pagina" en Internet Explorer - "HTML-code bekijken". Het kleurenschema van de code zal ook enigszins verschillen in verschillende toepassingen.

Stap 3

De Google Chrome-browser heeft een veel geavanceerdere optie voor bronweergave. Om het te gebruiken, selecteert u in hetzelfde contextmenu het item "Bekijk elementcode". Daarna wordt het tabblad met de geopende webpagina verdeeld in twee frames - in de bovenste blijft het uiterlijk behouden en in de onderste wordt gedetailleerde informatie verzameld, niet alleen uit de broncodetags, maar ook uit de meegeleverde CSS-stijl bestanden. U kunt bronregels in het onderste frame selecteren en de browser zal in de bovenste delen van de pagina markeren die door deze regels worden gevormd. Evenzo zal het selecteren van een element in het bovenste frame ervoor zorgen dat de bijbehorende code in het onderste frame wordt weergegeven.

Stap 4

Als de pagina is opgeslagen op de harde schijf van uw computer, kan het bestand worden geopend met elke teksteditor - de broncode wordt erin geschreven als platte tekst. Sleep dit bestand gewoon naar het venster van het uitvoeren van Kladblok, Word of een andere toepassing van dit soort. Met een gewone editor kunt u niet alleen de broncode bekijken, maar ook bewerken.

Aanbevolen: