Hoe Plaats Je Een Copyright-teken Op Je Foto?

Hoe Plaats Je Een Copyright-teken Op Je Foto?
Hoe Plaats Je Een Copyright-teken Op Je Foto?

Video: Hoe Plaats Je Een Copyright-teken Op Je Foto?

Video: Hoe Plaats Je Een Copyright-teken Op Je Foto?
Video: Hoe gebruik je een studio bij foto/videografie? - Kamera Express 2024, April
Anonim

Om uw afbeelding in Photoshop te beveiligen, moet u een copyrightteken instellen. Het is eigenlijk heel eenvoudig om dit te doen, maar voordat u alle afbeeldingen voor uw webbron uniek maakt, moet de copyrightfunctie worden ingesteld.

Hoe plaats je een copyright-teken op je foto?
Hoe plaats je een copyright-teken op je foto?

Net als alle andere manipulaties in Photoshop, beginnen we met het installeren van copyright door het programma te openen. Dan openen we via Bestand - Openen onze foto.

Vervolgens, met behulp van de hoofdletter T op het paneel (een tool die correct Norizontal Type Tool wordt genoemd), selecteren we een gebied dat in de toekomst een teken zal worden van het unieke karakter van onze foto, omdat we er een persoonlijke inscriptie in zullen plaatsen, of het adres van onze bron. Met behulp van de tekenwerkbalk kunt u met lettertypen spelen als het standaardlettertype niet bij u past.

Als het "spel van instellingen" met succes is voltooid en u volledig tevreden bent met hoe het copyrightpictogram eruit zal zien op uw bron, is het tijd om zijn plaats in de afbeelding te bepalen. Plaats het verticaal of horizontaal - het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt. Als je wilt, kun je het opschrift roteren met Transform -Rotate 90 CCW, waarbij het getal 90 in dit geval de rotatiegraad aangeeft.

Om de foto terug te brengen naar zijn ereplaats (na het draaien is hij waarschijnlijk verschoven), moet je een paar eenvoudige manipulaties uitvoeren. Selecteer de achtergrondlaag (Achtergrond) in het lagenpaneel en klik erop met de "Shift", want daarop (de laag) zullen we onze inscriptie uitlijnen. Vervolgens gaan we naar het gereedschap Verplaatsen voor hulp en klikken vervolgens op de twee uitlijningsknoppen volgens de zones die we op de foto nodig hebben.

In het deelvenster Lagen kunt u ook de transparantie van het pictogram aanpassen, wat de uniciteit van uw afbeelding bepaalt. Dat is in feite alles, uw foto is beschermd tegen internetoplichters, u kunt zonder zorgen en angst beginnen met het maken van een site! Maar als uw bron meer dan één afbeelding heeft, maar bijvoorbeeld twintig of misschien veertig (zoals bijvoorbeeld in veel online winkels), dan is het logisch om het proces van uniciteit te automatiseren. Hoe? Dat ontdek je in onze volgende tutorial.

Aanbevolen: