Een Tweede Router Gebruiken Om Het Draadloze Bereik Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Router Gebruiken Om Het Draadloze Bereik Te Vergroten
Een Tweede Router Gebruiken Om Het Draadloze Bereik Te Vergroten

Video: Een Tweede Router Gebruiken Om Het Draadloze Bereik Te Vergroten

Video: Een Tweede Router Gebruiken Om Het Draadloze Bereik Te Vergroten
Video: Zo vergroot je het bereik en verbeter je de snelheid van je wifi-netwerk 2024, April
Anonim

Als uw bestaande draadloze router in uw huis of kantoor niet in staat is om het hele pand te dekken, kan de oplossing voor deze situatie zijn om een tweede router te installeren, waardoor het bereik van het netwerk wordt vergroot. Niet alle routers hebben "bridging" of draadloze repeater-mogelijkheden, dus controleer de documentatie van de fabrikant voordat je ze aanschaft.

Een tweede router gebruiken om het draadloze bereik te vergroten
Een tweede router gebruiken om het draadloze bereik te vergroten

instructies:

Stap 1

Kijk goed rond in de kamer en kies een locatie voor de meest geschikte locatie voor de routers. Afhankelijk van je indeling, wil je misschien het ene apparaat aan de ene kant van het huis en de andere aan de andere kant van het huis plaatsen. Houd er rekening mee dat de hoofdrouter zich in de buurt van een telefoon- of kabelaansluiting moet bevinden om toegang te krijgen tot internet.

Stap 2

Selecteer een nieuwe router nadat u hebt gecontroleerd of deze geschikt is voor overbrugging. Deze informatie moet worden opgenomen in de beschrijving van de fabrikant of in de gebruikershandleiding. Als je al een router hebt gekocht die geen bridge-modus heeft, ga dan naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant en kijk of er firmware-updates zijn die deze mogelijkheid toevoegen. Als uw router in bridge-modus staat, kunt u deze vervangen door een nieuwe zonder deze mogelijkheid en vervolgens uw oude router als bridge gebruiken.

Stap 3

Stel uw primaire router in en verbind deze met internet volgens de instructies van de fabrikant. Raadpleeg de documentatie van de tweede router om erachter te komen welke informatie je nodig hebt over de eerste router. Noteer de coderingsmethode die wordt gebruikt door de primaire router (WPA2 of WPA).

Stap 4

Noteer het IP-adres van de primaire router, bijvoorbeeld "192.168.0.1" en het subnetmasker, bijvoorbeeld "255.255.255.0".

Stap 5

Verbind uw computer met uw router met behulp van een Ethernet-kabel.

Stap 6

Voer het IP-adres van uw router in de zoekbalk van uw browser in, bijvoorbeeld "192.168.0.1". Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in (de standaard is meestal "admin" en "admin").

Stap 7

Als uw router in de Wireless Repeater-modus kan werken, selecteert u deze. Kies dezelfde coderingsmethode als uw primaire route. Klik op de knop Toepassen.

Stap 8

Selecteer "Bridge Mode" als het type internetverbinding. Wanneer de router u om een IP-adres vraagt, voert u de eerste drie cijfers in als het primaire IP-adres van de router en wijzigt u het laatste cijfer. Als het primaire IP-adres van de router bijvoorbeeld "192.168.0.1" is, kunt u "192.168.0.12" gebruiken als het tweede IP-adres van de router. Gebruik hetzelfde subnetmasker als uw primaire router, bijvoorbeeld '255.255.255.0'. Klik op de knop Toepassen.

Stap 9

Sla de wijzigingen op en koppel vervolgens uw computer los van de router.

Aanbevolen: