Een Laptopscherm Als Monitor Gebruiken

Inhoudsopgave:

Een Laptopscherm Als Monitor Gebruiken
Een Laptopscherm Als Monitor Gebruiken

Video: Een Laptopscherm Als Monitor Gebruiken

Video: Een Laptopscherm Als Monitor Gebruiken
Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2024, Mei
Anonim

Een laptop is een complete computer in een compacte vorm. Dit betekent dat de componenten ervan kunnen worden gebruikt als elementen van een gewone computer. En het laptopscherm kan worden gebruikt om het videosignaal van een andere computer weer te geven. Deze taak kan worden opgelost met behulp van aanvullende software: de MaxiVista-applicatie.

Een laptopscherm als monitor gebruiken
Een laptopscherm als monitor gebruiken

instructies:

Stap 1

Verbind je laptop en computer met het netwerk. Om dit te doen, moet u wifi-gegevensoverdracht instellen of een netwerk maken op basis van bekabelde technologieën: u hebt één switch en twee patchkabels nodig. Download het programma met dezelfde naam van de officiële site www.maxivista.com en installeer de serverversie van het programma op de harde schijf van uw computer. U moet de viewer-client op de laptop installeren. Voor de installatie wordt aanbevolen om de uitvoering van alle hulpprogramma's die betrekking hebben op videokaarten te voltooien. In de regel moeten beide soorten software op pc's op het lokale systeemstation van het besturingssysteem worden geïnstalleerd.

Stap 2

Voer het programma op beide computers uit. Het programma op de server zal de clientzijde via het netwerk detecteren en een verbinding tot stand brengen. De volledige versie van het programma ondersteunt de aansluiting van maximaal vier computers in een enkele eenheid voor het verzenden van een videosignaal. Als je vier computers hebt, moet je ze met speciale kabels of ook een wifi-netwerk met elkaar verbinden.

Stap 3

Schakel Windows-firewall en firewallsoftware uit. Zorg ervoor dat het programma toegang heeft tot poorten 6100, 6151, 6951 en andere die zijn gespecificeerd in de instructies voor het programma. Selecteer de "tweede monitor" op de laptop - geef in de bureaubladinstellingen op om gegevens naar het tweede scherm over te zetten. MaxiVista is een betaalde software. Voor het gebruik van de functies van het programma vragen ontwikkelaars ongeveer $ 50.

Stap 4

De demoversie van het programma is ook beschikbaar om te downloaden, maar deze heeft enkele beperkingen in de lijst met functies. Als u zeker weet dat u deze software voor een lange tijd nodig zult hebben, is het beter om de volledige versie te kopen, aangezien niet alle parameters beschikbaar zijn in de demoversie.

Aanbevolen: