Lagen Ontgrendelen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Lagen Ontgrendelen In Photoshop
Lagen Ontgrendelen In Photoshop

Video: Lagen Ontgrendelen In Photoshop

Video: Lagen Ontgrendelen In Photoshop
Video: Photoshop CC - How to Unlock Layers 2024, Mei
Anonim

De grafische editor Adobe Photoshop heeft de mogelijkheid om het bewerken van een of meer lagen van een psd-document te verbieden. Het wordt niet alleen gebruikt door de artiest, maar ook door het programma zelf, waarbij automatisch de lagen van sommige afbeeldingen die erin zijn geopend worden geblokkeerd. Afhankelijk van wie het verbod op bewerken heeft geïnitieerd (gebruiker of grafische editor), verschillen ook de deblokkeringsmethoden.

Lagen ontgrendelen in Photoshop
Lagen ontgrendelen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Als u een afbeelding in een grafische editor hebt geopend, bijvoorbeeld in jpg-indeling, kunt u de enige laag niet bewerken - Photoshop blokkeert deze laag. Het krijgt de naam "Achtergrond" en een klein slotpictogram aan de rechterkant van de rij in het lagenpaneel, wat aangeeft dat het is vergrendeld. Om zo'n laag voor bewerking beschikbaar te maken, is het noodzakelijk om deze de status van een achtergrondlaag te ontnemen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de regel en selecteer "Van achtergrond" in het contextmenu. Er verschijnt een dialoogvenster op het scherm waarin u een nieuwe naam, kleurcodering, transparantie en overvloeimodus moet instellen. U kunt dit echter allemaal met de standaardwaarden laten en op OK klikken. De nieuwe instellingen worden toegepast op de vorige achtergrondlaag en u kunt deze bewerken.

Stap 2

De laag kan niet zijn vergrendeld door een grafische editor, maar door een eerdere gebruiker van dit psd-bestand. Dit doet u door op het pictogram "Alles opslaan" in het lagenpaneel te klikken - het wordt boven de bovenste laag geplaatst, op de laatste plaats in de rij met pictogrammen bij het opschrift "Vergrendelen". Het uitschakelen van de vergrendeling gebeurt op dezelfde manier - selecteer de laag die is beschermd tegen wijzigingen en klik op dit pictogram. In tegenstelling tot de vorige stap zullen er na deze actie geen dialoogvensters verschijnen, Photoshop zal, zonder aanvullende vragen, het bewerkingsverbod verwijderen en het bijbehorende symbool - het slotpictogram - aan de rechterkant van de laaglijn verwijderen.

Stap 3

Soms is het logischer om een vergrendelde laag te dupliceren in plaats van de status ervan te wijzigen. In dit geval houdt u de originele laag intact en, als het bewerken mislukt, kunt u een ander duplicaat van het origineel maken om een andere bewerkingsoptie te proberen. Een kopie maken van een vergrendelde laag is heel eenvoudig - selecteer deze en druk op Ctrl + J. Schakel daarna de zichtbaarheid van de originele laag uit.

Aanbevolen: