Hoe Een Moederbord Te Testen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Moederbord Te Testen?
Hoe Een Moederbord Te Testen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Testen?

Video: Hoe Een Moederbord Te Testen?
Video: What is Continuity and How to Test for it With a Multimeter 2024, Mei
Anonim

Het testen van het moederbord is noodzakelijk om de oorzaak van de storing te bepalen. Zodra u de oorzaak hebt vastgesteld, kunt u actie ondernemen om de gezondheid van dit belangrijkste element in de computer te herstellen.

Hoe een moederbord te testen?
Hoe een moederbord te testen?

instructies:

Stap 1

Volg de onderstaande stappen om uw moederbord te testen. Koppel de voeding los, koppel alle externe apparaten zoals muis, toetsenbord, gamesticks, etc. los van het moederbord. Het komt vaak voor dat door één slecht geassembleerd apparaat het hele moederbord niet werkt.

Stap 2

Schakel de stroom in, start de computer. Als het moederbord niet begint te werken, is de reden niet een storing van een apparaat. Als het werkt, zet u de computer uit en sluit u deze één voor één aan om te achterhalen in welk van de apparaten de storing zit.

Stap 3

Controleer de Reset-knop om het moederbord te testen. Het komt voor dat de resetknop kort kan zijn. Dit komt door oxidatie van de contacten of een soort verplaatsing. Koppel de draad los van de knop en start de computer. Als het moederbord nog steeds niet werkt, blijf dan zoeken naar de oorzaak van het probleem.

Stap 4

Neem een voltmeter, controleer de spanning op de BIOS-batterij om te begrijpen waarom het moederbord niet werkt. De spanning op de batterij mag niet lager zijn dan 2,9 V en de stroomsterkte moet tussen 3 en 10 μA liggen. Als een van deze indicatoren buiten het aanbevolen bereik valt, moet de batterij worden vervangen.

Stap 5

Nul CMOS-module. Dit kan met een speciale jumper of door de Bios-batterij eruit te trekken en een paar minuten te laten staan. Plaats de batterij terug op zijn oorspronkelijke plaats, probeer het moederbord aan te zetten. Misschien is het de voeding. Probeer het op een andere computer te controleren. De zekerste manier om de gezondheid van een moederbord te bepalen is als volgt.

Stap 6

Koppel er alle apparaten van los, zowel intern als extern. Laat alleen de processor en voeding erop zitten. Start uw computer. Als de Bios-luidspreker piept bij het opstarten, is het moederbord van uw pc in goede staat.

Aanbevolen: