Hoe Mozilla Firefox Volledig Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Mozilla Firefox Volledig Te Verwijderen
Hoe Mozilla Firefox Volledig Te Verwijderen

Video: Hoe Mozilla Firefox Volledig Te Verwijderen

Video: How to remove Firefox completely and reinstall A Step By Step Tutorial 2022, November
Anonim

Mozilla Firefox is een populaire browser, maar het komt voor dat de gebruiker deze niet meer wil gebruiken in zijn werk op internet. Er zijn twee manieren om de Mozilla Firefox-browser te verwijderen.

Klik op Configuratiescherm
Klik op Configuratiescherm

De gebruiker kan de Mozila Firefox-browser om vele redenen willen verwijderen: hij verandert hem in een andere, gebruikt hem lange tijd niet, de browser begon hem te irriteren met zijn snelheid, of de gebruiker wil hem gewoon opnieuw opstarten. In ieder geval zullen de acties bijna hetzelfde zijn.

Mozilla Firefox verwijderen uit het Configuratiescherm

Sluit de Mozilla Firefox-browser voordat u het proces start. Druk op de knop "Start", selecteer het pictogram "Configuratiescherm" en vervolgens in het gedeelte "Programma's" - "Een programma verwijderen". In de lijst die wordt geopend, moet u het Mozilla Firefox-browserpictogram vinden. Haast je niet te snel, laat de lijst laden, zeker als je veel programma's op je computer hebt staan. Het komt voor dat het verwijderen van een programma wordt vertraagd of zelfs vastloopt als de lijst met programma's niet volledig kan worden geladen.

Nu het browserpictogram is gevonden, selecteert u het met de muis. De knop "Verwijderen" verschijnt bovenaan het paneel. We drukken er moedig op en wachten tot de computer het proces voltooit. Tijdens het verwijderen krijgt u een venster te zien waarmee u de instellingen voor het verwijderen kunt beheren. Als u niet wilt dat de browser de instellingen voor uw computer opslaat, klikt u op het selectievakje "Persoonlijke gegevens, profielen en instellingen verwijderen uit mijn Firefox".

Als u dit vakje aanvinkt, slaat de browser uw wachtwoorden, bladwijzers en persoonlijke gegevens niet op. Hierdoor worden de meeste programma's van het pc-systeem verwijderd.

De verwijderingswizard start niet

Als de verwijderingswizard niet start of om de een of andere reden weigert de verwijdering te voltooien, is er een andere manier. Start het verwijderingsproces handmatig. Open hiervoor het bestand helper.exe, dat u langs dit pad kunt vinden:

voor 32-bits Windows: C: \ Program Files \ Mozilla Firefox \ uninstall \ helper.exe

voor 64-bit Windows C: \ Program Files (x86) Mozilla Firefox \ uninstall \ helper.exe

Verwijder de resterende programmabestanden

Wanneer u een browser verwijdert via het Configuratiescherm, kunnen de bestanden nog steeds in de installatiemap blijven staan. U kunt ze volledig verwijderen als u ze naar de prullenbak stuurt en vervolgens de map wissen die u langs dit pad vindt: C: \ Documents and Settings \ Username \ Application Data \ Mozilla \ Firefox \ Profiles.

Daarna worden alle bestanden verwijderd, de Mozilla Firefox-browser start niet meer op uw computer. Het is op elk moment mogelijk om het opnieuw te downloaden door het te vinden via de zoekopdracht van een andere browser.

Populair per onderwerp