Een Nieuw Penseel Maken

Inhoudsopgave:

Een Nieuw Penseel Maken
Een Nieuw Penseel Maken

Video: Een Nieuw Penseel Maken

Video: Een Nieuw Penseel Maken
Video: Maak van je watermerk een penseel (Photoshop) 2024, April
Anonim

Het penseel is een van de meest bekende en meest gebruikte gereedschappen in een grafische editor. Met Photoshop kunt u niet alleen met bestaande penselen werken, maar ook nieuwe maken. U kunt een gewijzigd oud penseel of afbeelding opslaan als een nieuw penseel.

Een nieuw penseel maken
Een nieuw penseel maken

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Bij het werken met grafische ontwerpdetails is het vaak nodig om penselen te gebruiken met een duidelijke set instellingen, zoals vorm, diameter, hardheid en dynamiek. Om te voorkomen dat je het gereedschap telkens moet aanpassen, kun je het penseel met de gewenste instellingen als een nieuw penseel opslaan. Om dit te doen, klikt u op het tabblad Vorm penseeluiteinde van het palet Penselen en selecteert u een van de bestaande penselen.

Stap 2

Stel op hetzelfde tabblad de penseelparameters in die u nodig hebt voor uw werk: penseeldiameter, hardheid, kantelhoek en afstand tussen afdrukken.

Stap 3

Als je een penseel nodig hebt met een veranderende vorm, ga dan naar het tabblad Vormdynamiek en pas de hoeveelheid mogelijke verandering in de grootte van de afdrukken, de verandering in de hoek van het penseel en de minimale diameter van de afdruk aan. Het resultaat van het wijzigen van al deze instellingen kan worden bekeken in het voorbeeldvenster, dat zich onderaan het palet bevindt.

Stap 4

Sla het penseel op nadat u klaar bent met het aanpassen van het gereedschap. Doe het met de knop Een nieuw penseel maken, die je onderaan het penseelpalet kunt vinden. Schrijf de naam van het penseel dat u wilt opslaan en klik op de knop OK.

Stap 5

Een andere manier om een nieuw penseel te maken, is door een willekeurige afbeelding als gereedschap op te slaan. Open de afbeelding waarvan u een penseel gaat maken in een grafische editor en verwijder onnodige details uit de afbeelding door ze te wissen met het gummetje. Als het een effen achtergrond is, selecteert u deze met het gereedschap Toverstaf en verwijdert u deze door op de Delete-toets te drukken.

Stap 6

Om een duidelijkere afdruk te krijgen, past u het contrast van de afbeelding aan door het filtervenster te openen met de optie Helderheid / Contrast in de groep Aanpassingen van het menu Afbeelding. U kunt de scherpte van de afbeelding wijzigen met behulp van filters uit de groep Verscherpen van het menu Filter.

Stap 7

Sla het nieuwe penseel op met de optie Penseelvoorinstelling definiëren in het menu Bewerken. Voer de naam van het nieuwe penseel in het geopende venster in en klik op de knop OK. Het opgeslagen penseel is het allerlaatste in de lijst, die u kunt zien op het tabblad Vorm van penseeluiteinde van het palet Penselen.

Aanbevolen: