Hoeken Afronden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoeken Afronden In Photoshop
Hoeken Afronden In Photoshop

Video: Hoeken Afronden In Photoshop

Video: Hoeken Afronden In Photoshop
Video: Ronde hoeken bij foto in Photoshop.mp4 2024, Mei
Anonim

Het afronden van de hoeken van een afbeelding wordt vaak gebruikt bij het maken van een eenvoudig ontwerp van foto's. Photoshop biedt verschillende manieren om dit te bereiken.

Hoeken afronden in Photoshop
Hoeken afronden in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - afbeelding.

instructies:

Stap 1

Gebruik de optie Openen van het menu Bestand om de afbeelding, waarvan u de hoeken wilt afronden, in de grafische editor te laden. Als het bestand waarmee u werkt, is opgeslagen in jpg-indeling, ontgrendel dan de enige laag waaruit het bestaat. Om dit te doen, dubbelklikt u erop in het lagenpalet en klikt u op de OK-knop van het dialoogvenster dat verschijnt. Hetzelfde moet worden gedaan als u een afbeelding moet verwerken die een achtergrondlaag is in een bestand met meerdere lagen.

Stap 2

Om het effect van afgeronde hoeken te creëren, moet u een deel van de afbeelding verwijderen. Als u liever geen permanente wijzigingen op de afbeelding aanbrengt, maakt u de hoeken transparant door ze te verbergen met een masker. U kunt een masker aan een laag toevoegen door de optie Alles onthullen toe te passen in de groep Laagmasker van het menu Laag.

Stap 3

Selecteer de afbeelding die moet worden verwerkt door op het pictogram te klikken en de Ctrl-toets ingedrukt te houden. Gebruik de optie Vloeiend van de groep Wijzigen van het menu Selecteren, open het afrondingsvenster en specificeer de hoeveelheid verandering door deze in het veld Sample Radius in te voeren.

Stap 4

Klik op de laagmaskerminiatuur, schakel Paint Bucket in en vul het geselecteerde gebied van het masker met zwart met deze tool. Door op de combinatie Ctrl + I te drukken, verwisselt u de posities van de transparante en ondoorzichtige delen van het masker. Het documentvenster bevat nu de afbeelding met afgeronde hoeken.

Stap 5

De optie Vloeiend is mogelijk niet beschikbaar voor selecties die dezelfde grootte hebben als het documentcanvas. Als u met een dergelijk probleem wordt geconfronteerd, schakelt u het gereedschap Afgeronde rechthoek in de modus Pixels vullen in en tekent u een zwarte afgeronde rechthoek op het masker. De afmetingen van de vorm komen overeen met de afmetingen van het deel van de afbeelding dat zichtbaar blijft na het omkeren van het masker met de toetsen Ctrl + I.

Stap 6

Sla de afgeronde afbeelding op met de optie Opslaan als in het menu Bestand. Als u extra bewerkingen op de afbeelding wilt toepassen, kiest u het psd-formaat. Door op te slaan naar een png-bestand krijgt u een tekening met een transparant gebied in plaats van de verborgen fragmenten. Door het jpg-formaat te kiezen, slaat u de afbeelding op met een witte achtergrond in plaats van de gemaskeerde gebieden.

Aanbevolen: