Aanhalingstekens Invoegen

Inhoudsopgave:

Aanhalingstekens Invoegen
Aanhalingstekens Invoegen

Video: Aanhalingstekens Invoegen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Aanhalingstekens aan een kolom toevoegen via Excel en kladblok 2023, Januari-
Anonim

Wanneer u op een computer typt, kunt u het feit tegenkomen dat deze beroemde citaten, directe spraak, titels, enz. Volgens de regels van de Russische taal moeten deze elementen aan beide kanten worden gemarkeerd met aanhalingstekens. Er zijn verschillende opties voor het invoegen van aanhalingstekens op het toetsenbord of door te kopiëren.

Aanhalingstekens invoegen
Aanhalingstekens invoegen

Het is nodig

Toetsen "Shift", "2", "E", eventueel "Ctrl", "C", "V". Kopieer en plak opdrachten

instructies:

Stap 1

Plaats de cursor voor het woord (zin of alinea) dat u tussen aanhalingstekens wilt plaatsen. Als het opgegeven woord in het Engels of een andere vreemde taal is geschreven, is het correct om aanhalingstekens ("…") of hun varianten - computeraanhalingstekens, te gebruiken. Lijkt op "poten" in de vorm van twee kleine streepjes-komma's, die net boven het woord, ervoor en aan het einde ervan worden geplaatst. Op hun beurt worden woorden en zinnen in het Russisch aangegeven met aanhalingstekens "kerstbomen". Ze worden afgebeeld in de vorm van gereduceerde dubbele minder dan tekens (<>), die aan beide zijden een woord of zin markeren.

Stap 2

Om de aanhalingstekens "Kerstbomen" op het toetsenbord in te voegen, zoekt u de "Shift"-toets. Het bevindt zich op twee plaatsen - aan de rechterkant, onder de knop "Enter" en aan de linkerkant, onder de knop "Caps Lock". Druk vervolgens tegelijkertijd op "Shift" en de toets met het cijfer "2", dat ook aanhalingstekens bevat. Daarna, voor het woord waar de cursor staat, worden aanhalingstekens "kerstbomen" geopend. Sluit op dezelfde manier de aanhalingstekens door de cursor aan het einde van het gewenste woord te plaatsen en op dezelfde toetsencombinatie te drukken. Als u aanhalingstekens moet toevoegen, schakelt u over naar het Engels ("Alt" + "Shift"-combinatie). Druk vervolgens op "Shift" + Russische letter "E" (waar de bovenste twee komma's ook worden getekend).

Stap 3

Sommige programma's en toetsenborden kunnen geen visgraataanhalingstekens invoegen, maar voegen in plaats daarvan poten toe. In deze situatie moet u weten hoe u aanhalingstekens invoegt met een eenvoudige methode om elementen van de ene tekst naar de andere te kopiëren. Deze methode is vooral handig voor beginnende gebruikers die nog niet alle fijne kneepjes van het werken op het toetsenbord kennen. Selecteer de aanhalingstekens met de linkermuisknop. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het geselecteerde object. Selecteer "Kopiëren" in de lijst met opdrachten die verschijnt. Als u aanhalingstekens in andere tekst of een teksteditor wilt invoegen, verplaatst u de muiscursor naar de plaats waar u wilt invoegen. Evenzo, klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Plakken'. De gekopieerde aanhalingstekens verschijnen dan op de plaats van de cursor.

Populair per onderwerp