Hoe Windows Opnieuw Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Opnieuw Te Installeren
Hoe Windows Opnieuw Te Installeren

Video: Hoe Windows Opnieuw Te Installeren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2023, Februari
Anonim

Elke gebruiker krijgt vroeg of laat te maken met het probleem van het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Deze procedure is eenvoudig, hoewel een beetje lastig. Natuurlijk kunt u contact opnemen met het servicecentrum, waar zij het besturingssysteem tegen betaling opnieuw installeren. Maar het is beter om te leren hoe u deze procedure zelf kunt uitvoeren.

Hoe Windows opnieuw te installeren
Hoe Windows opnieuw te installeren

Het is nodig

opstartschijf met Windows OS

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende regels voor het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Het eerste waar zeker rekening mee moet worden gehouden, is dat tijdens de juiste installatie van het besturingssysteem de systeemschijf wordt geformatteerd en alle informatie wordt verwijderd. Aangezien de map "Mijn documenten" standaard op het systeemstation staat, wordt daarom ook informatie eruit verwijderd. Voordat u direct doorgaat met het opnieuw installeren van het besturingssysteem, moet u informatie van de systeemschijf naar een andere partitie van de harde schijf overbrengen.

Stap 2

U hebt ook een opstartbare besturingssysteemschijf nodig. Wanneer u de benodigde informatie kopieert en u een schijf met het besturingssysteem hebt, kunt u doorgaan met het opnieuw installeren.

Stap 3

Er zijn verschillende manieren om opnieuw te beginnen met installeren. Sommige gebruikers beginnen dit vanaf het bureaublad te doen. Dit is niet helemaal de juiste manier en het is beter om het niet te gebruiken. Het verdient de voorkeur om door te gaan met de herinstallatie via het BOOT-menu. Voordat u begint, moet de schijf met het besturingssysteem zich al in het station van de computer bevinden.

Stap 4

Eerst moet je in het BOOT-menu komen. Om dit te doen, drukt u onmiddellijk na het inschakelen van de computer op de F8-toets op het beginscherm, hoewel er andere alternatieven voor deze toets kunnen zijn. Op veel moderne moederbordmodellen bevat het beginscherm informatie over welke toetsen u moet gebruiken om het BIOS en het BOOT-menu te openen.

Stap 5

Wanneer u naar het BOOT-menu gaat, selecteert u uw optische station en drukt u op Enter. Na een paar seconden verschijnt het bericht PRESS ANY KEY, wat betekent "druk op een willekeurige toets". Dit is wat er moet gebeuren. Het installatieproces van het besturingssysteem begint. Dit proces kan verschillen afhankelijk van de versie van het besturingssysteem. Maar met behulp van de "wizard"-prompts is het eenvoudig om het besturingssysteem te installeren. U hoeft alleen de vereiste installatie-opties te selecteren.

Populair per onderwerp