Hoe Een Tekstbestand Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Tekstbestand Te Herstellen
Hoe Een Tekstbestand Te Herstellen

Video: Hoe Een Tekstbestand Te Herstellen

Video: Hoe Een Tekstbestand Te Herstellen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Zelfs als u de nieuwste versie van de Microsoft Word-teksteditor gebruikt, is dit geen garantie dat het tekstdocument dat u eerder hebt gemaakt niet kan worden beschadigd. Het gebeurt zo dat in plaats van het document te openen, er een fout verschijnt. Het is oké als je er een kopie van hebt. Maar wat te doen als je niet de moeite hebt genomen om het te maken? In dit geval moet u proberen het document te herstellen.

Hoe een tekstbestand te herstellen
Hoe een tekstbestand te herstellen

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - tekstverwerker Microsoft Word;
  • - Recovery Toolbox voor Word-toepassing.

instructies:

Stap 1

Start Microsoft Word. Selecteer vervolgens "Bestand" in het menu. Klik vervolgens in het menu dat verschijnt op de opdracht "Openen" en geef het pad naar het beschadigde tekstbestand op. Selecteer deze met de linkermuisknop.

Stap 2

Onderaan het venster ziet u de knop "Openen", waarnaast een pijl staat. Klik erop met de linkermuisknop. Selecteer in de lijst met mogelijke acties de optie "Openen en herstellen". Hierdoor wordt het dialoogvenster "Bestand converteren" weergegeven. Hier kunt u de codering selecteren van het bestand waarin het document is gemaakt. Als u de codering kent, kiest u deze. Als u de codering niet weet, klikt u gewoon op OK en wordt deze automatisch geselecteerd. Het bestandsherstelproces zal dan beginnen. Als u klaar bent, wordt het document geopend en kunt u de herstelde versie opslaan.

Stap 3

Tweede optie. Ga op dezelfde manier te werk als bij de eerste methode totdat u het gewenste document selecteert. Klik dan op de pijl tegenover de regel "Alle bestanden". Selecteer in de lijst die verschijnt "Tekst uit elk bestand herstellen" en klik vervolgens op "Openen". Het tekstbestand wordt hersteld. Het is mogelijk dat het herstelde document enige bewerking nodig heeft.

Stap 4

De derde optie. Download Recovery Toolbox voor Word van internet. Installeer het op uw computer en start het vervolgens. Klik in het hoofdmenu op het mappictogram en vervolgens op Analyseren. De procedure voor het analyseren van het tekstbestand begint. De inhoud van het tekstbestand wordt weergegeven in het programmavenster. Nadat de analyse is voltooid, is de knop Herstel starten beschikbaar. Specificeer de map waar het bestand zal worden hersteld en het zal daar worden opgeslagen.

Aanbevolen: