De Resolutie Van Een Film Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Resolutie Van Een Film Wijzigen
De Resolutie Van Een Film Wijzigen

Video: De Resolutie Van Een Film Wijzigen

Video: De Resolutie Van Een Film Wijzigen
Video: How to Create Vertical Videos with iMovie, Keynote, QuickTime for Mac 2024, April
Anonim

De resolutie van videobestanden is een van de belangrijkste indicatoren van de videobeeldkwaliteit. Het verhogen van deze parameter en tegelijkertijd het verbeteren van de kwaliteit zal niet werken, omdat het editorprogramma simpelweg geen extra pixels kan gebruiken om een afbeelding te vormen. Meestal wordt een extensie bewerkt en verkleind. Virtual Dub kan deze taak goed aan.

De resolutie van een film wijzigen
De resolutie van een film wijzigen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - Virtual Dub-programma.

instructies:

Stap 1

Download het programma van de officiële website via de link https://www.virtualdub.org/download.html en installeer op uw computer. Start de applicatie door te dubbelklikken op het installatiebestand. Probeer dergelijke software op het lokale systeemstation van de pc te installeren

Stap 2

Het hoofdvenster van het programma lijkt op een gewone speler voor videobestanden. Zelfs een beginnende gebruiker kan deze software bedienen. Ondanks dat de programma-interface in het Engels is, zijn alle commando's gemakkelijk te onthouden. Klik op Video - Filters - Toevoegen en selecteer Formaat wijzigen. Voeg dit onderdeel toe door op OK te klikken.

Stap 3

Het instellingenvenster voor de videoresolutiefilter wordt geopend. Stel de vereiste parameters in. U kunt de grootte van de afbeelding handmatig instellen, maar houd er rekening mee dat standaard videospelers een bepaalde resolutie van uw bestand verwachten en dat de ongebruikelijke grootte niet correct wordt weergegeven.

Stap 4

Klik op de knop Voorbeeld weergeven om te zien hoe uw wijzigingen de afbeelding beïnvloeden. Probeer alle waarden van het veld Filtr-modus om de resolutiekeuze te bepalen. Stel de beeldverhouding van de afbeelding in. Klik op OK als u klaar bent met het filter. Het is ook vermeldenswaard dat u uw bewerkte video het beste in een nieuwe map kunt opslaan, zodat het origineel hetzelfde blijft, aangezien u de resolutie ook in andere instellingen kunt wijzigen.

Stap 5

Het programma toont een venster met een lijst van alle filters die op het videobeeld zijn aangesloten. Klik op OK om het venster te sluiten. U keert terug naar het hoofdvenster van het programma. U kunt meer leren over het werken met videoresolutie door de helpsectie van het programma te lezen. Over het algemeen kunnen we stellen dat het veranderen van de resolutie van een film niet zo moeilijk is.

Aanbevolen: